A ma debütáló FlexPai 2 minden szempontból jobb élményt ígér elődjénél. Erre mondjuk szükség is van, ha sikeresebb akar lenni a rokonnál.
Hirdetés
 

A Royole szűk másfél évvel ezelőtt dobta piacra a FlexPai elnevezésű mobil eszközét, amivel sikeresen beelőzte a nagy gyártókat a hajlítható kijelzős telefonok szegmensében. Az elsőségnek ugyan van némi pozitív marketinghatása, ám mindez nem sokat ér, ha maga a termék több gyermekbetegségtől szenved. Ezek a problémák sajnos az úttörő készüléket is kísértették, így különösen fontos lenne, hogy a második generáció már minőségével is ki tudjon tűnni a lassan, de biztosan bővülő mezőnyből.

Duplán második nekifutás

A FlexPai 2 bemutatkozásán egyébként már egy hónapja túl is lennénk, ám a koronavírus miatt lefújt MWC (Mobile World Congress) értelemszerűen nem tudott platformot biztosítani a kínai gyártónak arra, hogy új fejlesztésével büszkélkedhessen a világ előtt. Erre így csak most, otthoni terepen nyílt lehetőség.

A csütörtöki sajtóbemutató a hajlítható mobil legfontosabb alkatrésze, a kijelző körül forgott. A harmadik generációnál tartó Cicada Wing FFD (Fully Flexible Display) technológia minden szempontból minőségibb technológiai megoldásokat ígér. Ebbe egyaránt beletartozik a nagyobb hajlíthatósági tartomány és a sokkal tágabb betekintési szög is. A 7,8 hüvelykes kijelző jobb fényerőt, szebb kontrasztokat, szélesebb színskálát ígér elődjénél.
  

 

A készülék egyéb paraméterei is ígéretesek. A Qualcomm Snapdragon 865 csipjének és a szupergyors LPDDR5 RAM használatának köszönhetően a piac egyik legizmosabb szereplője debütálhat most. A FlexPai 2-ben alapfelszereltségnek számít az 5G modul is.

Ahogy azt mostanában a csúcskategóriás mobiloknál már megszokhattuk, itt is négy szenzor segíti majd a minél jobb képek elkészítését. A hangzásról pedig sztereó hangszórók gondoskodnak.

A tesztek alapján 200 ezer összecsukást is elviselő váz két része a fejlesztésnek köszönhetően szinte teljesen egymásnak simulhat zárt állapotban. A gyártó pedig igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy az első generációs hajlítható eszközöknél típushibának számító "kijelzőráncosodást" is sikerült szinte nullára redukálni.

Már partner is akad

A Royole nevével sokan akkor találkoztak először, amikor 2018 végén debütáltak a FlexPai-jal. Mivel a készülék sok kezdeti fejlesztési problémával küzdött, így az elsőség ténye ellenére nem igazán sikerült növelni a cég befolyását az olyan óriások által uralt mobilpiacra, mint amilyen a Samsung, a Huawei, vagy éppen az Apple.

Ez valószínűleg a FlexPai 2 megjelenésével sem fog érdemben változni, de ha csak a hajlított kijelzők szegmensét nézzük, ott sokat érhet az a szintén most bejelentett együttműködés, amelyet a ZTE-vel kötöttek. A szintén kínai, de azért lényegesen ismertebb mobilgyártó ugyanis a Royole kijelzőjét fogja használni saját modelljeiben.

Konzumer tech

Aki unatkozik otthon, segíthet pingvineket vagy galaxisokat figyelni

Ha valaki értelmes elfoglaltságot keres a koronavírus-járvány miatti szobafogságban, érdemes lehet körülnéznie a közösségi tudományos projektek között.
 
A magyar informatikai biztonsági piacon húsz éve meghatározó Balasys bejelentette, hogy 2020. márciusától az IT menedzsment piac globális gyártójaként ismert Quest portfóliójának disztribútora lett. Így, a One Identity mellett, már a Quest teljes termékpalettáját is értéknövelt disztribútorként és megoldásszállítóként képviseli.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.