A Meta most éppen a Twitter újrafeltalálásával próbál érdekessé válni, és megint nekifuthat az áhított "szuperalkalmazás" összedrótozásának.

Tavaly decemberben még csak találgattak róla, idén márciusban viszont hivatalosan is megerősítették, hogy a Meta egy "decentralizált közösségi hálózatot" fejleszt alapvetően szöveges formátumú bejegyzések megosztására, melyben "az alkotók és a közszereplők azonnal megnyilvánulhatnak az őket érdeklő témákról". Ezzel a Facebook és az Instagram anyavállalata is azt a zűrzavart igyekszik kihasználni, ami a Twitter felvásárlását követte, és amelynek nyomán több másik szolgáltató is igyekszik átcsábítani a csalódott felhasználókat a Twitter erősségeire épülő, újabb közösségi platformokra.

A Bloomberg pénteki riportja alapján azok a korábbi hírek is beigazolódnak, hogy az Instagram alatt jön ki a szöveges alkalmazás, és a lap bennfentes forrásai szerint különböző hírességek és influencerek segítségével tesztelik a projektet, ami titokban már hónapok óta titokban a kiválasztott alkotók rendelkezésére áll. Az alkalmazás formálisan nem lesz az Instagram része, de lehetővé teszi a fiókok összekapcsolását. Egy kiszivárgott képernyőképből az is kiderült, hogy a decentralizáltnak nevezett szolgáltatás más versenytárs alkalmazásokkal, például a Mastodonnal is kompatibilis lehet.

Komoly versenytársat kaphat a szuperapp

Az alkalmazás egy korábbi leírását ábrázoló kép közzétevője egyébként a Kaliforniai Egyetem (UCLA) oktatója volt, aki szerint a Meta alkalmazása meglehetősen hasonlít a Twitterre, és akár már júniusban debütálhat. Az értesüléseket az Instagramnál nem kommentálták, de a szakember szerint régi tapasztalat, hogy a Metánál szeretik lemásolni más alkalmazások és harmadik féltől származó eszközök funkcióit annak alapján, hogy éppen mi számít népszerűnek a felhasználók körében. Elon Musk twitteres ámokfutása nyomán pedig sokan keresnek új alternatívát, mint ahogy a piac is nyitottabbá vált.

A cikkben felidézik, hogy Musk a Twitterből univerzális alkalmazást próbál faragni, ami a szöveges bejegyzések mellett számtalan más feladatra is alkalmas. Ebbe hosszabb távon beletartozhatnak akár a fizetési szolgáltatások is, a hang- és videochat-funkciókat vagy a titkosított közvetlen üzenetküldést pedig konkrét menetrend nélkül már be is jelentették a Twitternél. A Meta azonban úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben lépéselőnyben van, és valószínűleg előbb érheti majd el ezt a célt, ha ennek érdekében konszolidálja az általa fejlesztett, innen-onnan kölcsönzött megoldásokat.

Közösség & HR

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.