A Meta most éppen a Twitter újrafeltalálásával próbál érdekessé válni, és megint nekifuthat az áhított "szuperalkalmazás" összedrótozásának.

Tavaly decemberben még csak találgattak róla, idén márciusban viszont hivatalosan is megerősítették, hogy a Meta egy "decentralizált közösségi hálózatot" fejleszt alapvetően szöveges formátumú bejegyzések megosztására, melyben "az alkotók és a közszereplők azonnal megnyilvánulhatnak az őket érdeklő témákról". Ezzel a Facebook és az Instagram anyavállalata is azt a zűrzavart igyekszik kihasználni, ami a Twitter felvásárlását követte, és amelynek nyomán több másik szolgáltató is igyekszik átcsábítani a csalódott felhasználókat a Twitter erősségeire épülő, újabb közösségi platformokra.

A Bloomberg pénteki riportja alapján azok a korábbi hírek is beigazolódnak, hogy az Instagram alatt jön ki a szöveges alkalmazás, és a lap bennfentes forrásai szerint különböző hírességek és influencerek segítségével tesztelik a projektet, ami titokban már hónapok óta titokban a kiválasztott alkotók rendelkezésére áll. Az alkalmazás formálisan nem lesz az Instagram része, de lehetővé teszi a fiókok összekapcsolását. Egy kiszivárgott képernyőképből az is kiderült, hogy a decentralizáltnak nevezett szolgáltatás más versenytárs alkalmazásokkal, például a Mastodonnal is kompatibilis lehet.

Komoly versenytársat kaphat a szuperapp

Az alkalmazás egy korábbi leírását ábrázoló kép közzétevője egyébként a Kaliforniai Egyetem (UCLA) oktatója volt, aki szerint a Meta alkalmazása meglehetősen hasonlít a Twitterre, és akár már júniusban debütálhat. Az értesüléseket az Instagramnál nem kommentálták, de a szakember szerint régi tapasztalat, hogy a Metánál szeretik lemásolni más alkalmazások és harmadik féltől származó eszközök funkcióit annak alapján, hogy éppen mi számít népszerűnek a felhasználók körében. Elon Musk twitteres ámokfutása nyomán pedig sokan keresnek új alternatívát, mint ahogy a piac is nyitottabbá vált.

A cikkben felidézik, hogy Musk a Twitterből univerzális alkalmazást próbál faragni, ami a szöveges bejegyzések mellett számtalan más feladatra is alkalmas. Ebbe hosszabb távon beletartozhatnak akár a fizetési szolgáltatások is, a hang- és videochat-funkciókat vagy a titkosított közvetlen üzenetküldést pedig konkrét menetrend nélkül már be is jelentették a Twitternél. A Meta azonban úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben lépéselőnyben van, és valószínűleg előbb érheti majd el ezt a célt, ha ennek érdekében konszolidálja az általa fejlesztett, innen-onnan kölcsönzött megoldásokat.

Közösség & HR

Tesz a politikára az X

Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.