Hang- és videochat-funkciókkal épül-szépül az Elon Musk által megálmodott szuperalkalmazás, amelyben megjelenik a titkosított közvetlen üzenetküldés is.

A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk kedden ismertette a platformra érkező új funkciók újabb részleteit, természetesen egy Twitter-bejegyzésben. Musk tavaly már többször is beszélt a "Twitter 2.0"-nak hívott alkalmazással kapcsolatos terveiről, amire "Everything App" néven is hivatkozott, és elmondása alapján olyan olyan funkciókat tartalmaz majd, mint amilyen titkosított közvetlen üzenetek küldése, a hosszú formátumú tweetek megosztása vagy a különféle fizetési szolgáltatások.

Most kiderült, hogy a titkosított üzenetküldést mellett "hamarosan" a hang- és videohívásokat is elérhetővé tennék a Twitter felhasználóinak, hogy a platformon anélkül beszélgethessenek egymással a felhasználók, hogy megadnák egymásnak a telefonszámukat. A hívásindítás lehetőségével a mikroblog-platform egy szintre kerülne azokkal a csatornákkal, például a Meta közösségimédia-alkalmazásaival, a Facebookkal és az Instagrammal, amelyek szintén rendelkeznek ilyen funkciókkal.

Másokon már kifogott a dolog

Musk szerint a titkosított közvetlen üzenetküldés "egy változata" szerdától elérhető lesz a Twitteren, de azt nem közölte, hogy később a hívások is titkosítva zajlanak-e majd. Ahogy annak idején beszámoltunk róla, az üzletember a Twitter megvásárlása előtt is egy "szuperapp" megalkotását vázolta fel, amelyen keresztül a felhasználók elvégezhetnék napi teendőiket. Az alkalmazást akkoriban X-ként emlegette, és az akkori terveiből az derült ki, hogy lemásolná a kínai WeChat üzleti modelljét.

Ez utóbbi a csevegés és a fizetési szolgáltatások mellett a jegyrendelést és a fuvarmegosztást is lehetővé teszi, bár arra sokan már annak idején is felhívták a figyelmet, hogy a kínaitól eltérő környezetben nem lenne ennyire triviális dolog egy szuperapp megalkotása, amivel a Facebook és az Amazon is kísérletezett. Hétfőn egyébként az is kiderült, hogy a Twitter megkezdi a régóta inaktív fiókok eltávolítását és archiválását, így egyesek csökkenést tapasztalhatnak majd követőik számában.

Közösség & HR

Bullshit-detektor készül a mesterséges intelligenciához

Oxfordi kutatók által fejlesztett technológia enyhítené a generatív mesterséges intelligencia állandó problémáját, a magabiztosan kinyilatkoztatott hülyeségeket.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.