Linda Yaccarino hirdetési piacon szerzett tapasztalata jól jöhet az előtte álló kihívások leküzdésében.

Ahogy mostanában megszokhattuk, pörögnek az események a Twitter háza táján. A közösségi platformot tavaly ősszel megvásárló és azóta azt hektikus kormánymozdulatokkal irányító Elon Musk múlt hét csütörtökön jelezte, megvan a személy, akire rá meri bízni a cég ügyvitelét. Egy napra pedig az is biztossá vált, hogy az új vezető Linda Yaccarino lesz.

Yaccarino az elmúlt nagyjából egy évtizedet a három nagy amerikai tévécsatorna egyikénél, az NBCUniversalnál töltötte, ahonnan a hirdetésekért felelős részleg vezetőjeként távozik. A szakember munkáját általános elismerés övezi, ahogy képes volt átvezetni a médiavállalatot egy új korszakba, ahol a hagyományos tévéknek streaming szolgáltatókkal és videós platformokkal kell megküzdeni a hirdetőkért.

A frissen kinevezett Yaccarino a hétvégén törte meg a "rádiócsendet", amikor is természetesen egy twitteres üzenetben reagált először a fejleményekre.

 

 

Yaccarino egyelőre nem részletezte terveit, mindössze megfutotta a szokásos hálálkodó körét. Ennek részeként méltatta Musk vízióját, és persze hangsúlyozta, hogy alig várja, hogy együtt terelgessék a Twittert a fényes jövő felé.

Innen szép nyerni

Mindez nem lesz egyszerű feladat, mivel a korábban sem pénznyomdaként ismert közösségi hálózatnál csak sokasodtak a problémák, miután az excentrikus techmilliárdos átvette a hatalmat. A gyorsan rendet vágni akaró új főnök kapkodó intézkedéseitől lett hangos az internet. A költségeket a több körben végrehajtott, masszív létszámleépítéssel igyekezett minimálisra szorítani, ám ennek folyományaként a platform működtetése egyre nagyobb gondot okoz.

A bevételi oldalon sem lett egyszerűbb a helyzet, mivel a szervezetét kézi vezérlésre állító Musk húzásai nem arattak osztatlant sikert a hirdetők körében, számos brand pedig egyszerűen teljesen kivonult a platformról. A reklámok kiesését a tavaly novemberben elindított, egy rövid ideig felfüggesztett, majd december közepén újra élesített előfizetési szolgáltatásnak kellene pótolnia. A legfrissebb, április végére vonatkozó becslések szerint azonban a vállalat mindössze nagyjából 640 ezer Blue-felhasználót tud felmutatni, ami egy több százmilliós közönséggel rendelkező hálózattól meglehetősen gyenge eredmény.

Musk mindenesetre hozza szokásos magabiztosságát. Szerinte Yaccarino képes lesz megvalósítani régóta dédelgetett álmát, egy univerzális alkalmazás megalkotását. Az egyszerűen csak X-nek hívott koncepció alapját a Twitter adná, amibe egy sor másik funkciót (például fizetési szolgáltatások) építenének be, hogy az végül olyan elengedhetetlen társa legyen a felhasználóknak, mint amilyen nélkülözhetetlen eszközzé a WeChat vált Kínában.

Hogy ez sikerül-e, az erősen kétséges, ám egy biztos, a mikroblogszolgáltatót birtokló vállalatot, már nem Twitternek, hanem X Corp.-nak hívják.

Közösség & HR

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.