Ehhez jön egy univerzális felhős konzol, ami átfogó felügyeleti réteget ad egy vállal on-premise, multi-cloud és edge környezetének.

A teljes portfólióját elérhetővé teszi a Dell szolgáltatás formájában. A Project Apex néven emlegetett radikális váltást az XaaS-modellre egy olyan felhős konzollal segíti, ami átfogó felügyeleti rétegként fogja össze a multi-cloud, a helyszíni és az edge telepítéseket. A Dell ebben az új koncepcióban már kész tényként kezeli, hogy a világ a multi-cloudos használat felé halad, azaz a vállalatok nem fognak elköteleződni egy nyilvános felhőszolgáltatás mellett még akkor sem, ha ez az IT-infrastruktúra üzemeltetésében komoly nehezítést jelent.

Minden nagyobb szállító errefelé halad

A Dell nincs egyedül a Project Apex-kezdeményezéssel. Mint a ZDNet írja, a HPE hasonó stratégiát hirdetett meg tavaly a GreenLake Flex Capacity nevű szolgáltatásával. Mindkét megoldás arra reagál, hogy egyre inkább hibrid rendszerek jönnek létre, az adatközpont-szolgáltatók mennek a felhős szolgáltatások irányába, míg a a nagy hyperscale-szolgáltatók pedig beszállnak a helyszíni telepítésekbe. (Jó példa erre az Oracle nyáron bemutatott szolgáltatása, a Dedicated Region [email protected], amely teljes felhős szolgáltatást nyújt az ügyfél saját adatközpontjából.)

A Project Apex preview-ját a Dell éves nagy ügyfélkonferenciáján mutatják be. (A Dell World Experience-t idén a járványhelyzet miatt virtuálisan rendezik meg, aminek előnye, hogy sokkal többen láthatják-hallhatják élőben az előadásokat.).

A vállalat, amely a felhős hiperkonvergens rendszerek piacán a VMware-rel karöltve egyértelműen piacvezető, már tavaly elindult ebbe az irányba. Akkor mutatta be Project Apexben központi szerepet betöltő felhős konzol előzményét, amely a felhős telepítésekhez adott központi irányítópultot. A Dell Cloud Console annyival több ennél, hogy egységben kezeli a többfelhős, a Dell által szolgáltatásként nyújtott helyszíni telepítéseket is. A felhőkonzol közvetlenül csatlakozik a három legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatóhoz (Amazon, Microsoft, Google), egyetlen webes felületre vonja össze a számítási, a tárolási és az egyéb erőforrásokat.
 

A Project Apex működési modellje


Mindehhez a Dell minden eddiginél rugalmasabb árképzést ígér. Ugyanakkor néhány ajánlati konstrukcióját valószínűleg racionalizálnia is kell, mondta a ZDNetnek Sam Grocott, a Dell Technologies marketingért felelős alelnöke, bár azt nem részletezte, hogy ez a racionalizálás pontosan mit takar.

A vállalat első lépéseben, a jövő év első negyedévében, a tárhelyszolgáltatását vonja be a Project Apexbe, és ennek keretében helyszíni installálással is kínál majd tárolást szolgáltatásként, majd jön a többi alapszolgáltatás is. A kínálat vertikálisan a szolgáltatásként kínált SAP-tól a virtuális desktopig terjed majd.

Cloud & big data

A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon

A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.