A cég legnagyobb piacán, az USA-ban is elkezdi kiküldeni felhasználóinak a figyelmeztetéseket, amelyekkel a szabálytalan jelszómegosztásnak igyekszik véget vetni.
Hirdetés
 

A Netflix egy tegnap közzétett tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban is megkezdi azoknak a leveleknek a kiküldését, amelyekben a streamingszolgáltatás megfelelő használatára hívják fel a figyelmet. Mint ahogy a 24.hu beszámolójából kiderül, az intézkedés nem korlátozódik az USA-ra, és többek között a hazai felhasználókat is érinti.

A vállalat régóta küzd azzal a problémával, hogy gyakran egy előfizetést a szabályzattal ellentétben nem csak egy háztartás tagjai használnak. A jelszómegosztásnak köszönhetően ugyanis elég könnyű volt megosztani a szolgáltatást terheit külön élő rokonokkal, barátokkal. A bő 230 millió előfizetővel rendelkező Netflix becslései szerint 100 milliót is meghaladja azoknak a száma, akik ilyen formában jogosulatlanul férnek hozzá kínálatához.

Két út a megtisztulás felé

A fentebb említett tájékoztató levél ezt a gyakorlatot igyekszik felszámolni. A felhasználókat ebben egyrészt emlékeztetik a feltételekre, és felhívják a figyelmüket arra, hogy ellenőrizzék, milyen eszközök férnek hozzá a fiókjukhoz. Az eddig potyázó felhasználók számára pedig két lehetőséget is ajánlanak.

Az egyik a külön előfizetés megvásárlása, amelynek során a meglévő személyes adatok (pl. listázott, kedvelt vagy megnézett filmek, sorozatok) is átkerülnek az új ügyfélhez. A másik lehetőség egy extra külső felhasználói hely vásárlása az eredeti fiók mellé. Utóbbi az USA-ban 7,99 dollárba kerül havonta, nálunk ugyanakkor ennél jóval kevesebbet, 990 forintot kell fizetni. 

Az egyelőre nem világos, hogy a Netflix milyen eszközöket vet be a potyázók kiszűrésére, illetve hogy milyen hosszú türelmi idő után és milyen tipusú retorziókat tervez azoknál, akik az egyik felkínált lehetőséggel sem élnek, ám továbbra is több háztartásban használják a szolgáltatást.

Konzumer tech

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.