Egyelőre jól néz ki a streamingszolgáltató most formálódó hirdetési üzletága, ami rendesen beindulhat a jelszómegosztás visszaszorításával.
Hirdetés
 

Kedden a Netflix az előzetes piaci várakozásokat meghaladó, 8,162 milliárd dolláros bevételt jelentett az idei első negyedévre, de az áprilistól júniusig tartó időszakra az előzetes becsléseknél gyengébb, 8,242 milliárd dolláros forgalmat jósolt, tekintettel a szolgáltatás további fejlődését befolyásoló körülményekre. A jelszavak nem engedélyezett megosztásának visszaszorítására irányuló terv szélesebb körű bevezetése például a második negyedévben lesz esedékes, de a társaság a piac telítettségére való tekintettel olyan új bevételi forrásokat is keres, mint amilyen az olcsó, de reklámokkal teleszórt előfizetések bevezetése.

A Netflix mindenesetre növekszik és nyereséget is termel, sőt egyértelmű utat jelölt ki a bevétel és a profit még gyorsabb növelésére, bár a befektetőket ezúttal nem sikerült lenyűgöznie, és a társaság részvényei jelentősen gyengültek a zárás utáni kereskedésben. A szolgáltató előfizetőinek száma 232,5 millióval újabb rekordot döntött, de ebben a tekintetben most sem sikerült látványosan növekednie. A Reutersnek nyilatkozó elemző szerint egy kiforrott vállalkozásról van szó, amelynél már nem túl lényeges mutató az előfizetői tábor gyarapodása, de úgy tűnik, hogy a fontos befektetők továbbra is ezen rugóznak.

Mostantól inkább a bevételt hizlalják

A hírügynökség által idézett adatokból kiderül, hogy az új előfizetések nagy része Ázsiából és Latin-Amerikából származik, ami befolyásolja az egy felhasználóra jutó átlagos bevételt, és arra késztette a Netflixet, hogy változtasson üzleti modelljén. A vállalat a negyedik negyedévben 12 országban hirdette meg szolgáltatásának alacsonyabb árú változatát, a jelszómegosztás elleni fellépés pedig felpörgetheti a Netflix hirdetési üzletágát is, mivel az érintetteket az olcsóbb, de reklámokkal támogatott verzió felé tereli. Ugyanilyen lényeges, hogy az eddigi kísérletek szerint kevesen váltanak lefelé a standard és prémium csomagokról.

Az AFP az Insider Intelligence előrejelzését idézve arról ír, hogy a Netflix az idén már 770 millió dolláros hirdetési bevételt termelhet, ami jövőre meghaladja az 1 milliárd dollárt. A piackutató azt prognosztizálja, hogy az Egyesült Államokban élő felnőttek az idén először töltenek majd több időt a Netflixen, a TikTokon vagy a YouTubeon, mint a hagyományos (lineáris) televíziós csatornák előtt. A Netflix egyébként azt tervezi, hogy tartja az évi nagyjából 17 milliárd dolláros ráfordítását a saját műsorok és filmek gyártására, sőt a jövő év után még növelné is ezt a keretet, és folyamatosan fejleszti a különböző képernyők közti átmenet zavartalanságát.

Piaci hírek

Külső appok és dolgozók is hullanak a Redditnél

A közösségi fórum igyekszik egyenesbe rakni magát a várható tőzsdére lépés előtt, de a folyamat messze nem fájdalommentes.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.