Az egyelőre csak koncepcióként bemutatott eszköz karkötőként is hordható lenne, ha valaki ilyesmire vágyik.
Hirdetés
 

A legtöbben ma már állandóan magukkal hordják a telefonjukat, de a kisebb-nagyobb márkák már olyan megoldásokon agyalnak, amelyeket szó szerint is éjjel-nappal magunkon tarthatnak a felhasználók. A hardveres versenyben sokan fogadnak a mesterséges intelligenciára és a hangalapú vezérlésre, az új eszközök között pedig ott vannak az okosszeművegek és a testen viselhető elektronikai eszközök (wearables) is, amelyek mind a hagyományos okostelefonok helyére pályáznak.

Ilyen lenne például a Humane által fejlesztett kütyü, ami az ember tenyerére vetítené a hívásokat, de számos más gyártó és befektető is azon dolgozik, hogy alternatívát állítson az egyre laposabb, de alapvetően változatlan kialakítású téglákkal szemben. Legutóbb a Motorola mutatta be új koncepcióját a Lenovo Tech World rendezvényen: ezzel tulajdonképpen egy csuklón hordható karkötővé változtatná az okostelefont, ami alapállapotban (vagyis kilapítva) egy teljes androidos funkcionalitást nyújtó, 6,9 hüvelykes képernyővel rendelkezik.

Bemutatókból eddig sem volt hiány

A cég közleménye alapján az új eszköz a felhasználók igényeitől függően hajlítható és formálható, ilyenkor pedig "az Android kompaktabb formáját" futtatja egy 4,6 hüvelykes kijelzőn. Ennek egyik formája lehet, amikor valaki a csuklójára csapja, és egy méretes karóraként hordja, kihangosítva rajta a beszélgetéseket. Ez nyilván felvet néhány kérdést a telefon használhatóságával kapcsolatban, de egyelőre olyan koncepciómodellről van szó, amelynek nem hogy ára sincs még, de az sem biztos, hogy valaha tömeggyártásba kerül.

A Business Insider riportja ezzel kapcsolatban felidézi, hogy nem a Motorola az első gyártó, amelyik ilyesmivel próbálkozik. Az anyavállalat Lenovo a 2016-os Tech Worldön már bemutatott a csuklóra tekerhető telefont, és ugyanabban az évben a Moxi nevű, főleg kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kínai startup is egy karkötőként hordható telefonont jelentett be. Az eszköz színes kijelzős változatát 2018-ra ígérték, de a jelek szerint nem sikerült piacképes terméket varázsolniuk az ígéretesnek mondott, gafénalapú képernyőkből.

Konzumer tech

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.