A Humane új megoldása akár az ember tenyerére vetítené a telefonhívásokat, és mesterséges intelligenciával emelné a felhasználói élményt a következő szintre.
Hirdetés
 

A Humane nevű, konzumer termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő startup jövőlépe alapján a mesterséges intelligenciával az alapvető hétköznapi felhasználásokat is meghódíthatják a hordható eszközök, teljesen opcionálissá téve a képernyőket. A vancouveri TED konferencián a társaság egyik alapítója, Imran Chaudhri egy ilyen eszközt demózott: amikor a beszédét megszakította egy (természetesen megrendezett) bejövő hívás hangjelzése, nem nyúlt a zsebébe a telefonjáért, hanem a hívásértesítést és az ahhoz tartozó válaszgombokat a saját tenyerére vetített képen vette szemügyre.

Ennél sokkal többet nem tudunk az eszközről, amelynek működéséről a Humane a következő hónapokban tesz majd közzé további részleteket. A prezentáció mindenesetre kitért a hozzá tartozó asszisztensi képességeire is, például javaslatot tett a vancouveri ajándékvásárlásra, vagy gyorsan lefordította és megismételte a Chaudhri által kimondott mondatot franciául, méghozzá az ő hangját utánozva. Eközben magát a hang- és gesztusvezérelt eszközt a dzsekije felső zsebében hordta, és mint kiderült, azt más megoldásokkal szemben már nem kell csatlakoztatni egy közelben lévő okostelefonhoz.

Egyelőre tényleg láthatatlan

A 2017 óta működő Humane-t Chaudhri és ugyancsak interfészek tervezésével foglalkozó házastársa, Bethany Bongiorno alapították, akik mindketten az Apple korábbi alkalmazottai. A nyilvános adatok szerint a társaság már 230 millió dollárnyi befektetői pénzt szerzett a fejlesztéseire, és a legutóbbi, 100 millió dolláros befektetési kört éppen idén márciusban zárta. A most bemutatott eszközről már sokfelé úgy írnak, mint ami akár az iPhone-t is nyugdíjba küldheti, bár egyelőre nem világos, hogy erre miért lenne feltétlenül képes egy kamerát, lézerprojektort és hanghívásokat biztosító kütyü.

Chaudhri szerint a "láthatatlan eszközöknek" olyan könnyen használhatónak kell lenniük, hogy szinte meg is feledkezzünk a létezésükről. Igaz, hogy az érintőképernyő a jelenlegi kommunikáció alapja, és az új eszköz ilyet már nem tartalmaz, de ettől még ennek is szüksége van valamilyen kijelzőfelületre, a kabát zsebében pedig továbbra is ott lapul a készülék agya és az egészet tápláló akkumulátor. Az iPhone-gyilkosságról fantáziáló kommentárok mellett így többségben vannak azok a vélemények, amelyek a modult érdekes kiegészítőnek tartják, de nem látják benne az iPhone végzetét.

Konzumer tech

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.