Az egyelőre csak koncepcióként bemutatott eszköz karkötőként is hordható lenne, ha valaki ilyesmire vágyik.

A legtöbben ma már állandóan magukkal hordják a telefonjukat, de a kisebb-nagyobb márkák már olyan megoldásokon agyalnak, amelyeket szó szerint is éjjel-nappal magunkon tarthatnak a felhasználók. A hardveres versenyben sokan fogadnak a mesterséges intelligenciára és a hangalapú vezérlésre, az új eszközök között pedig ott vannak az okosszeművegek és a testen viselhető elektronikai eszközök (wearables) is, amelyek mind a hagyományos okostelefonok helyére pályáznak.

Ilyen lenne például a Humane által fejlesztett kütyü, ami az ember tenyerére vetítené a hívásokat, de számos más gyártó és befektető is azon dolgozik, hogy alternatívát állítson az egyre laposabb, de alapvetően változatlan kialakítású téglákkal szemben. Legutóbb a Motorola mutatta be új koncepcióját a Lenovo Tech World rendezvényen: ezzel tulajdonképpen egy csuklón hordható karkötővé változtatná az okostelefont, ami alapállapotban (vagyis kilapítva) egy teljes androidos funkcionalitást nyújtó, 6,9 hüvelykes képernyővel rendelkezik.

Bemutatókból eddig sem volt hiány

A cég közleménye alapján az új eszköz a felhasználók igényeitől függően hajlítható és formálható, ilyenkor pedig "az Android kompaktabb formáját" futtatja egy 4,6 hüvelykes kijelzőn. Ennek egyik formája lehet, amikor valaki a csuklójára csapja, és egy méretes karóraként hordja, kihangosítva rajta a beszélgetéseket. Ez nyilván felvet néhány kérdést a telefon használhatóságával kapcsolatban, de egyelőre olyan koncepciómodellről van szó, amelynek nem hogy ára sincs még, de az sem biztos, hogy valaha tömeggyártásba kerül.

A Business Insider riportja ezzel kapcsolatban felidézi, hogy nem a Motorola az első gyártó, amelyik ilyesmivel próbálkozik. Az anyavállalat Lenovo a 2016-os Tech Worldön már bemutatott a csuklóra tekerhető telefont, és ugyanabban az évben a Moxi nevű, főleg kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kínai startup is egy karkötőként hordható telefonont jelentett be. Az eszköz színes kijelzős változatát 2018-ra ígérték, de a jelek szerint nem sikerült piacképes terméket varázsolniuk az ígéretesnek mondott, gafénalapú képernyőkből.

Konzumer tech

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.