Az egyelőre csak koncepcióként bemutatott eszköz karkötőként is hordható lenne, ha valaki ilyesmire vágyik.

A legtöbben ma már állandóan magukkal hordják a telefonjukat, de a kisebb-nagyobb márkák már olyan megoldásokon agyalnak, amelyeket szó szerint is éjjel-nappal magunkon tarthatnak a felhasználók. A hardveres versenyben sokan fogadnak a mesterséges intelligenciára és a hangalapú vezérlésre, az új eszközök között pedig ott vannak az okosszeművegek és a testen viselhető elektronikai eszközök (wearables) is, amelyek mind a hagyományos okostelefonok helyére pályáznak.

Ilyen lenne például a Humane által fejlesztett kütyü, ami az ember tenyerére vetítené a hívásokat, de számos más gyártó és befektető is azon dolgozik, hogy alternatívát állítson az egyre laposabb, de alapvetően változatlan kialakítású téglákkal szemben. Legutóbb a Motorola mutatta be új koncepcióját a Lenovo Tech World rendezvényen: ezzel tulajdonképpen egy csuklón hordható karkötővé változtatná az okostelefont, ami alapállapotban (vagyis kilapítva) egy teljes androidos funkcionalitást nyújtó, 6,9 hüvelykes képernyővel rendelkezik.

Bemutatókból eddig sem volt hiány

A cég közleménye alapján az új eszköz a felhasználók igényeitől függően hajlítható és formálható, ilyenkor pedig "az Android kompaktabb formáját" futtatja egy 4,6 hüvelykes kijelzőn. Ennek egyik formája lehet, amikor valaki a csuklójára csapja, és egy méretes karóraként hordja, kihangosítva rajta a beszélgetéseket. Ez nyilván felvet néhány kérdést a telefon használhatóságával kapcsolatban, de egyelőre olyan koncepciómodellről van szó, amelynek nem hogy ára sincs még, de az sem biztos, hogy valaha tömeggyártásba kerül.

A Business Insider riportja ezzel kapcsolatban felidézi, hogy nem a Motorola az első gyártó, amelyik ilyesmivel próbálkozik. Az anyavállalat Lenovo a 2016-os Tech Worldön már bemutatott a csuklóra tekerhető telefont, és ugyanabban az évben a Moxi nevű, főleg kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kínai startup is egy karkötőként hordható telefonont jelentett be. Az eszköz színes kijelzős változatát 2018-ra ígérték, de a jelek szerint nem sikerült piacképes terméket varázsolniuk az ígéretesnek mondott, gafénalapú képernyőkből.

Konzumer tech

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.