A Business Insider cikke sorra veszi a tömeges elbocsátásokat a járványban félremenedzselt big tech vállalatoknál, és rávilágít, hogy a kudarcokból a legbefolyásosabb és legjobban fizetett vezetők nemigen vállalnak részt.

Egy másfél évvel ezelőtt közzétett tanulmány Twitter-üzenetek alapján vizsgálta a leggazdagabb technológiai milliárdosok szóhasználatát és érzelmeit, gépi tanuló algoritmusok segítségével azonosítva azt a megkülönböztetett társadalmi identitást, amit könnyen felismerhetőnek ítéltek a többi felhasználóval összehasonlítva. Ebből többek között az is kiderült, hogy a vezető techvállalkozók nem látják vagy csak nem beszélnek róla szívesen, hogy helyzetük bármilyen hatással lenne a társadalomra, és nem képesek kritikusan szemlélni azt a ma már tényleg elképesztő befolyást, amellyel rendelkeznek.

Ahogy 2022 második felében a nagy technológiai vállalatoknál beindult a máig tartó elbocsátási hullám, és az Alphabet-Google, a Microsoft, az Amazon, a Facebook vagy a Salesforce tízezrével szabadul meg alkalmazottaitól a működési hatékonyságra hivatkozva, ismét felmerül a vezetők felelősségének a kérdése. A Business Insider véleménycikke egyenesen úgy fogalmaz, hogy a döntéshozatalban résztvevőknek most illene a távozóknak is az élére állniuk, vagy legalábbis nem felvenni a dollárban is százmilliós bónuszokat, amiért látványosan félremenedzselték a világ legnagyobb vállalatait.

A lap felidézi a big tech vezérigazgatók sajnálkozó megnyilatkozásait, akik közül többen is elnézést kértek a túlzott munkaerő-felvételért és a vállalati fókusz elvesztéséért a pandémia időszakában. A lap az Alphabet vezérigazgatóját, Sundar Pichait idézi, aki egy 12 ezer fős leépítés bejelentésekor a belső struktúra szigorú felülvizsgálatáről beszélt, mivel sokakat egy "más gazdasági valóság alapján" vettek fel a céghez. Pichai "teljes felelősséget vállalt azokért a döntésekért, amelyek ide vezették a vállalatot", de még mindig a helyén van, és évről évre hatalmas összegű kompenzációs csomagokat jegyezhet.

A fizetésekben nem a felelősség tükröződik

A BI szerint ehhez jön, hogy a vezérigazgatói poszton töltött ideje alatt a Google-t több milliárd dollár értékű trösztellenes bírsággal sújtották, a mesterséges intelligencia terén éppen állva hagyták az OpenAI fejlesztései. Ezzel párhuzamosan a big tech cégek utóbbi időben eszközölt befektetései jórészt abból indultak ki, hogy a világjárvány által vezérelt technológiai fellendülés lesz az új normalitás, várakozásaik azonban nem igazolódtak be. A döntések hatásait pedig a tisztességes technológiai dolgozók viselik, míg a zűrzavarért leginkább felelős vezetők alig szembesülnek komolyabb következményekkel.

A cikkben hosszan sorolják az elbocsátások indoklását, de ezekben nagyjából mindenhol a gazdasági folyamatokat hibáztatják a megszorításokért, és legfeljebb az éves bónuszok csökkentéséről beszélnek. Eközben a BI által idézett statisztika szerint a vezérigazgatói fizetések olyan ütemben emelkedtek a 60-as évek végétől 2021-ig, hogy a céges átlaghoz viszonyítva a 20:1 arány helyett már majdnem 400:1 arányt mutatnak. Ami nem változott, hogy ha egy alsóbb szintű munkavállaló hozna a jövedelmezőség visszaeséséhez vezető döntéseket, annak minimum belengetnék a felmondását.

Sokat emlegetett példa a Hertz autókölcsönző, amelynek 2020-as csődjével 10 ezer embert eresztettek szélnek, de a társaság vezetőinek így is kifizettek 16 millió dollár jutalmat. A Business Insider a mostani leépítések kapcsán újra felveti, hogy ha a technológiai vezérigazgatókat valamilyen kivételes képességű látnoknak tekintik, és annak megfelelően díjazzák, akkor egy bizonyos ponton őket is érdemes lenne ugyanúgy felelősségre vonni, mint az általuk vezetett alkalmazottakat Ennek azonban a rövid távú befektetői kapcsolatokra és a nyilvános elismerésekre koncentráló vállalati kultúrában nincs értelme.

Részlezek a Business Insider oldalán »

Közösség & HR

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.