Becslések szerint 2022-ben ennyi állás szűnt meg az amerikai technológiai szektorban, mégsem enyhült a hiány, sőt a keresetek is nőttek!

Nem úgy alakultak a IT-szakemberek munkaerőpiacán a trendek, ahogy azt tavaly sokan jósolták. 2022 második félében, tehát amikor igazán kezdtek belelendülni a technológiai cégek az elbocsátásokba, az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint nettó több mint 10 ezerrel nőtt a szektorba a beáramlás. Azaz összességében ennyi emberrel vettek fel többet a vállalatok, mint amennyinek felmondtak.

A big techek jelentős elbocsátásai azonban kétségtelenül felpezsdítették a piacot. Egyrészt végre a nem technológiai cégek is beleszólhattak a tehetségekért folyó versenybe, másrészt a szabad munkaerő megjelenése új lendületet adott a startup-világnak. Sőt, a már a mainstream részének számító Atlassian vezetői is inkább lehetőségként élték meg az új helyzetet: mint kifejtették a befektetőiknek, olyan fantasztikus tehetségek jelennek meg a munkaerőpiacon, akikből korábban jó ha egyet lehetett igazolni egy évtizedben.

A Nikkei ezzel kapcsolatban idézi a Layoff.fy oldalt, az amerikai technológiai szektorban 2022-ben 13-szor annyi embernek szűnt meg a munkája leépítések-átszervezések miatt, mint 2021-ben, az informatikusoknak azonban nem kellett sokat várniuk egy-egy új ajánlatra. Az üzleti lap a dotcomlufi kipukkanása utáni helyzettel von párhuzamot. Az ezredforduló után a bedőlő informatikai cégektől távozott mérnökök kulcsszerepet játszottak abban, hogy beindult az innovatív startupok növekedése (részben a Google is ennek köszönhette felfutását).
 

(Forrás: Nikkei)


Részben ez történik most is, sőt egyes szervezetek igyekeznek irányítani a folyamatot. A Climate Draft nevű technológiai cégekből és kockázati tőkebefektetőkből álló csoport, amely a klímatech vállalkozásokat segíti új tehetségekhez, január közepén szervezett egy online állásbörzét A big techtől a klíma techig címmel, hogy megismertessék az informatikus mérnököket a környezetvédelmi ágazattal, mindenekelőtt a börzén megjelenő több mint 460 innovatív startup kínálta álláslehetőségekkel.

Maguk a szakemberek is preferálják a váltást. Christopher Fong, a volt Google-alkalmazottakat összefogó Xoogler.co alapítója azt nyilatkozta, hogy a hálózat tagjai közül sokan kifejezetten startupoknál és nem más technológiai óriásnál keresnek állást. De van még egy trend: a Nikkei idézi egy amerikai állásközvetítő, a ZipRecruiter adatait, amely szerint a technológiai vállalatokat elhagyók közel 30 százaléka más iparágakban (kiskereskedelem, pénzügyi szektor, egészségügy stb.) talált munkát.

Nem csökkentek a bérek

Az elbocsátások üteme nem lassult, a Layoff.fy szerint idén már 50 ezer embert küldtek el a szektorból csak az USA-ban (globálisan 88 ezret). Ennek ellenére a szektor bővülése sem állt le. Az elbocsátott munkavállalók mintegy 80 százaléka három hónapon belül új állást kapott, állítja a ZipRecruiter.

A 2022-es átlagos bérnövekedésen sem nagyon érződik, hogy kínálatiba váltott volna a technológiai jellegű pozíciók esetében a munkaerőpiac. Az adatfeldolgozással foglalkozó cégeknél a múlt év végén átlagosan 2040 dollár volt a heti bér, ami 17 százalékkal magasabb a 2021 elején mértnél. A fejlesztőcégeknél a programozók bére ugyan csak 12 százalékkal nőtt az alatt az időszak alatt, de még mindig jóval nagyobb mértékben, mint a teljes magánszektor átlaga, ami csak 7 százalék volt.

Közösség & HR

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.