Hiába adták ki a nagy technológiai cégek, hogy vége a távmunkás lazaságnak, mert rombolja a működési hatékonyságot, az alkalmazottak ellenállnak – akár áldozatok árán is.

Amióta lecsengett a pandémia, egyre több nagyvállalat szeretné visszaterelni alkalmazottait az irodákba. Ez még az olyan cégekre is igaz, mint a Zoom, melyet épp a (kényszerű) távmunka tett naggyá. Más szervezetek pedig ezt gyorsan egy szerkezetátalakítási programmal is párosítják, mint azt tette az SAP, amely tavaly év végén új – irodai – munkakultúrát hirdetett.

A váltás azonban közel sem zökkenőmentes. Az alkalmazottak ugyanis egyre kevésbé akarják feladni a távmunka nyújtotta szabadságot-rugalmasságot, sőt mint a Dell visszatérési programja mutatja, ezért akár áldozatokat is hajlandók hozni, ha cégük értelmetlen visszatérési szabályokat határoz meg, derül ki a Business Insider egy beszámolójából.

A Dell az év elején jelentette be, hogy szeretettel várja vissza dolgozóit az irodákba. Az alkalmazottak dönthettek, hogy távmunkáznak tovább, a hibrid vagy a teljes irodai munkát választják. Volt azonban egy kényszerítő elem: ha valaki a távmunkát választotta, azt is elfogadta, hogy a Dellnél a jövőben nem léptetik elő, és nem alkalmazzák más munkakörben. A hibrid munkát választóknak pedig azt kellett vállalniuk, hogy használnak egy nyomkövetési rendszert, amely figyeli, hogy negyedévente valóban 39 napot (kb. heti három nap) töltenek-e az irodában.

Lábon lőtte magát a vállalat?

A Business Insider belső információkra hivatkozva most azt állította, hogy az érintett alkalmazottak közel fele ezekkel a feltételekkel is maradt inkább a távmunkánál. A lap több érintettel is beszélt. Egyesek azzal indokolták a szakmai karrierjüket erősen befolyásoló döntést, hogy távmunkásként több a szabadidejük, az életük is olcsóbbá vált, és nem adnák fel ezeket az előnyöket.

Mások arra hivatkozott, hogy a lakhelyük közelében lévő irodák bezártak, és nem akarnak órákat tölteni utazással. Sokan azzal érveltek, hogy nemzetközi csapatokban dolgoznak, és közvetlen munkatársaikkal eleve különböző digitális csatornákon tartják a kapcsolatot. Miért kellene bemenni az irodába? Hogy onnan távmunkázzak? – tették fel a logikus kérdést.

A hibrid megoldást választó kollégák állítólag világszerte üres irodákban dolgoznak – és videókonferenciáznak olyan emberekkel, akik más, hasonlóan üres irodákban ücsörögnek. De a Dell számára valószínűleg az a legnagyobb probléma, hogy többen is azt mondták az üzleti lapnak, hogy intenzíven keresnek állást olyan cégeknél, melyek preferálják a távmunkát.

A Dell pozícióit erősíti, hogy az IT-s munkaerőpiac globálisan zsugorodik. A változást részben a gazdasági nehézségek, részben a mesterséges intelligencia térnyerése hozta el.

De vannak a Dell és a hozzá hasonló utat választó cégek pozícióját gyengítő tényezők is. Egyrészt több nagyvállalatnál, köztük a korábban álommunkahelynek számító Apple-nél is egyre többen lázadoznak a folyamatos irodai jelenlét ellen. És az sem segít, hogy a fiatalabb generáció számára sokszor alap a rugalmas munkavégzés lehetősége.

A cégek jellemzően a hatékonyság javítására hivatkozva vetnének véget a távmunkának, pedig a kutatások szerint minimum véleményes, hogy javul a cég teljesítménye, ha mindenki a főnök figyelő szeme előtt ül kilenctől ötig.

Közösség & HR

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.