A csipgyártó új reklámkampányához ugyanazt a színészt szerződtette, aki a 2000-es években a Macintosht személyesítette meg a Vistát, illetve a PC-ket általában kifigurázó Apple-videókban.

Különös marketingstratégiába kezdett az Intel azzal, hogy új reklámspotjaiban azt a Justin Longot szerepelteti, aki másfél évtizeddel ezelőtt rengeteg Apple-hirdetésben bukkant fel, amivel gyakorlatilag a Macintosh arcává, ikonjává vált.

Éles váltás

A most indított kampány egy seregnyi kisfilmből áll, amelyek különböző szempontokból vizsgálják meg a (természetesen) Intel processzorral hajtott notebookok és az Apple új, saját fejlesztésű csipjével szerelt MacBookjának képességeit. Valószínűleg senkit nem ér hatalmas meglepetésként, hogy ezekből az összehasonlításokban rendre Cupertino terméke kerül a szégyenpadra.

 

 

 

Ahogy a fenti példákból is kitűnik, a sorozat tagjai ugyanazzal a felütéssel indulnak: Long biztosítja a nézőket arról, hogy ő egy valódi személy, aki egy valódi összehasonlításba kezd. Majd az Apple kap egy gyomrost, mivel a MacBook kialakítása nem elég rugalmas, hiányzik a széles formaválaszték, vagy éppen nem képes egynél több külső monitort kezelni.

Az egykor az Apple menőségét a 2006-tól 2009-ig futó Get a Mac-kampányban hirdető színész nyilván jól járt azzal, hogy elfogadta a munkát, ám az Intel esetében sokkal véleményesebb a kimenetel. Bár nem tekinthető perdöntő bizonyítéknak, mégis nagyon beszédes, hogy az Intel saját YouTube csatornáján közzétett videók mindegyikénél a negatív felhasználói visszajelzések "állnak nyerésre".

Savanyú a szőlő?

Miközben a filmek igyekeznek könnyedséget sugározni, az egész kampányból árad a csalódottság és sértődékenység. Az Intelnél láthatóan nagyon nehezen emésztették meg, hogy az Apple egyszerűen házon kívül rakta őket, mivel az elkövetkező években fokozatosan átáll majd számítógépeinél a saját fejlesztésű csipekre.

Ám az Intelnek nem csak az Apple-üzlet megszűnése okoz problémát. A vállalat az elmúlt években folyamatosan küzdött fejlesztési, gyártási problémákkal, az állandósuló csúszások miatt pedig a piaci riválisok fokozatosan ránőttek a csipgyártásban egykor megkerülhetetlen szereplőként tündöklő Intelre.

Az egyre látványosabbá váló gondokra válaszul az Intel vezetőváltás mellett döntött, és év elején visszahívták a céghez a technológiai gurunak számító Pat Gelsingert. A vállalat egykori CTO-ja sokat tett az Intel korábbi sikereiért, és a remények szerint képes lehet arra, hogy megfelelő irányba rakja a szervezet rögös úton zötykölődő szekerét.

Konzumer tech

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.