A Bleep felhő és regisztráció nélkül, titkosítás mellett küldi tovább üzeneteinket.
Hirdetés
 

A nagy mobilos cset alkalmazások sikerei újabb és újabb trónkövetelők piacra lépését generálja, ennek a vonulatnak köszönhetjük a Bleepet is. Ez az app már szeptemberben elért az alfa verzióhoz, és az azóta begyűjtött tapasztalatokat felhasználva a fejlesztő (aki egyébként a BitTorrent) elérhetővé tette az applikáció legfrissebb, végleges kiadását.

Titkos üzenet

Nem egyszer bebizonyosodott, hogy a Snapchat-Messenger-Viber által uralt piacot csak valamilyen speciális képességgel bíró termékkel lehet betámadni, és erre épít a Bleep is. Az elmúlt hónapok Snapchat botrányai miatt (is) az app a személyes adatok védelmét, és a platformon folytatott beszélgetések titkosítását tartja a legfontosabbnak, és több olyan funkciót is tartalmaz, ami megnehezíti az érzékeny információk kikerülését.

Az első védelmi vonal az, hogy az app használatba vételéhez nincs szükség e-mail cím megadására.   Nem feltétel a közösségi fiókokkal való társítás sem, sőt, ez a lehetőség nem is szerepel az alkalmazásban. A felhasználónak mindössze egy nevet kell megadni, ami után kap egy QR kódba beágyazott egyedi kulcsot, és ezt kell beolvasnia annak, akivel a Bleepen keresztül szeretne beszélgetni. Opcionálisan van lehetőség e-mail alapú azonosításra, ahogy a mobilszám is megadható, amivel már jóval könnyebb a partnerek begyűjtése.

Ahogy több kutatás is megállapította, a tömegek által használt, népszerű chat kliensek többsége alig  figyel a személyes adatok védelmére, és általában központi szervereken tárolják a beszélgetéseket. A Bleep esetében nincs köztes felhő, az adatok minden esetben a készülékeken találhatók, a kommunikáció szigorúan peer-to-peer alapú és a titkosítás feloldásához szükséges kulcsokat is minden esetben a készülékek tárolják.

Mindent tud, amit a nagyok

Az önmagukat megsemmisítő üzenetek szintén a Snapchat esetében váltak hírhedté, hiszen az így átküldött, pikáns fotók egy képernyőmentéssel ennek ellenére lementhetőkké válnak. Az önmegsemmisítő mód a Bleep esetében „Whisper”, azaz suttogás néven fut: ha ilyen módban küldünk át valamit, akkor megtekintés után az üzenet 25 másodpercen belül megsemmisül. Ha a másik fél „lefotózná” a kijelző tartalmát, akkor vagy az nem látszik, hogy kitől érkezett (ez alapból rejtve van ugyanis), ha pedig azt mégis megjeleníti, akkor a küldött tartalmat homályosítja el a rendszer.

A Bleep ingyenesen elérhető Android és iOS alapú készülékekre, de van PC-s és Mac-es verziója is. A szöveges és képüzenetek mellett hanghívások is indíthatók vele, és a beszélgetések titkosítása ugyanúgy, ugyanazokkal a módszerekkel történik, mint a többi esetben.

Konzumer tech

Mit keresnek a szoftverfejlesztők a gyártócégeknél?

A Manufacture IT Hungary konferencia idén is bemutatta az Ipar 4.0, a gyártóipar digitalizációjának újdonságait és gyakorlati alkalmazásait.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.