Május 5-én Szigetvári József, a Szállás Group vezérigazgatója egy felmérést mutat be a régió turisztikai digitalizációs szintjéről. Ennek kapcsán kérdeztük egy rövid podcastban.

Hogyan látja a turisztikai szakma jövőjét digitalizációs szempontból egy a digitalizációnak elkötelezett szakmabeli? A CIO Klub hangos kiadásának vendége volt Szigetvári József, a Szallas Group vezetője. Annak apropóján kérdeztük, hogy a vezérigazgató május 5-én a Futourism konferencián bemutatja annak a közelmúltban elvégzett felmérés eredményét, melyben a Nielsen IQ-val összefogva vizsgálták a magyar, cseh, román, lengyel és horvát szállásadók, turisztikai szereplők digitális érettségét. (A kutatás előzetes eredményeiről itt számoltunk be.)

A beszélgetésből kiderül többek között, hogy a Szállás Group vezérigazgatója szerint hol a helye egy alapvetően fizikai élményre építő iparágban a digitalizációnak, és ebben az esetben mit kell érteni a digitalizáció fogalma alatt.

A fentebb említett régiós kutatás azt a feltűnő eredményt hozta, hogy Magyarországon régiós összehasonlításban kiugróan magas a digitális csatornák súlya a szálláshelyek értékesítésében. Ennek kapcsán megkérdeztük, milyen technikai és szemléletbeli feltételek voltak szükségesek ennek a magas szintnek az eléréséhez.

A beszélgetésből kiderül az is, hogy hol látja a Szallas Group vezetője az online travel angentek (OTA) helyét a turizmus digitális értékláncában, ahogy az is, hogy van-e érdekellentét az OTA-k és a szállásadók között, és ha igen, akkor mire vezethető vissza.

A beszélgetés végén arról is beszélt Szigetvári József, hogy szerinte hogyan fog kinézni digitális szempontból a turizmus 15-20 év múlva, és a változásokhoz szükséges adatokat mennyire szívesen adják át a vendégek a jobb-személyesebb kiszolgálás érdekében.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára. Szigetvári József előadott 2021-ben a CIO Hungary konferencián is. Az ott elhangzott prezentációja a pandémia kezelésének digitális eszköztáráról szintén meghallgatható a CIO podcastfolyamában.

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.