Aki válaszolt: Szigetvári József, a Szállás.hu Zrt. vezérigazgatója. A CIO Hungary 2021 konferencia nagy sikerű nyitó előadásának felvétele.

Nem jellemző, hogy egy vállalat üzleti vezetője egyben az adott vállalat digitalizációs vezetője is. Sokszor még egy IT-fejlesztő cégnél sem kézenfekvő ez a felállás. Nem így a Szállás.hu-nál. Szigetvári József vezérigazgató számára az IT, az üzlet és az irányítás szétválaszthatatlan hármast képez egy adatvezérelt, digitalizált világban.

A CIO Hungary keynote előadójaként azt mutatta be (a felvételhez a prezentációt innen lehet letölteni PDF-ben), hogy hogyan tudta megnyerni a pandémiával vívott csatát a digitalizáció segítségével, azzal, hogy az IT-és az üzlet egységét sikerült egységes szervezetté kovácsolni. A Szállás.hu esete azért is tanulságos, hiszen a vendéglátást, turizmust sújtották a legnagyobb mértékben a pandémia következtében bevezetett utazási tilalmak.

Az előadásból kiderül többek között, hogy milyen szerepe volt a válsághelyzet sikeres kezelésében a mikroszolgáltatás-architektúrának, és milyen kihívások elé állította a szervezetet, hogy a vállalat több országban van jelen, és minden ország eltérő módon és időpontban vezetett be korlátozásokat. Ennek kapcsán szó esik a központosítás és a lokális megoldások ideális arányáról.

És mindemellett kapunk az előadásban egy lehetséges – és a gyakorlatban már bizonyított – választ arra a nagyon fontos kérdésre, ami minden IT- (és üzleti) vezető számára újra és újra felvetődik: kialakítható-e olyan működési modell, amiben folyamatos fejlesztés és szállítás mellett is minimalizálni lehet az emberi hiba lehetőségét, illetve egy esetleges hiba hatását.

A bemutatott módszerek hatásosságát igazolja, hogy bár a vállalat bevételének visszaesését ugyan nem lehetett megakadályozni, de mérsékelni igen. A 2020-as forgalom a két évvel korábbi szintre csökkent, de a cég megőrizte nyereségességét, és maradt erőforrása a további fejlesztésekre is.

A podcastfelvétel 2021. szeptember 1-jén készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le az előadáshoz a prezentációt is!

 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Cloud & big data

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.