Bill Gates a Redditen értékelte a legizgalmasabb technológiai koncepciókat, ahol az is kiderült, hogy lenyűgözőnek találja a ChatGPT platformot.

A Microsoft társalapítója egy reddites Ask Me Anything szekcióban fejtette ki véleményét a technológiai trendekről, ahol megválaszolta az internet kezdőoldalának is nevezett közösségi platform felhasználóinak különféle kérdéseit. A Business Insider a hosszú üzenetváltásról készített összefoglalója kiemeli azt a hozzászólást, amelyik Gates egyik ezredforduló környéki megszólalását idézte: ebben arról beszélt, hogy a közvélemény aktuálisan túlértékeli, milyen lesz az internet öt év múlva, de nagyon alábecsüli, hogy milyen lehet tíz év múlva. A mai helyzet kapcsán a világ hatodik leggazdagabb embere elmondta, hogy egyértelműen a mesterséges intelligenciát tartja forradalmi technológiai váltásnak, de a web3-ban vagy a metaverzumban nem lát túl sok forradalmit.

Ez nagyjából egybevág azzal, amit tavaly ilyenkor a legmilliárdosabb milliárdos, Elon Musk is kifejtett egy beszélgetős műsorban: ő akkor a metaverzummal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem tud benne elképzelni meggyőző felhasználási eseteket, a web3-ról pedig az volt a véleménye, hogy annak inkább marketingszaga van, mint valóságos alapja. Visszatérve Gateshez, az üzletember különösen lelkesnek tűnik a generatív mesterséges intelligencia iránt, amelynek fejlődési ütemét lenyűgözőnek találja, és világszerte óriási jelentőségű változásokat vár tőle.

Képben van a Microsoftról

A Bill & Melinda Gates Alapítvány kontextusában erre az olyan oktatás előmozdítását hozta fel példaként, ami nem csak segíti a gyerekeket a matematika elsajátításában, de hozzájárul az érdeklődésük fenntartásához is – de ide sorolta az orvosi segítség biztosítását az olyan afrikaiak számára is, akik máskülönben nehezen tudnak ellátáshoz jutni. Kiderült, hogy még mindig dolgozik a Microsofttal, ezért nagyon szorosan követi ezt a technológiai területet, a ChatGPT platformot pedig lenyűgözőnek találja megközelítésében és innovativitásában. Ahogy korábban írtuk, már a tavasszal bemutatkozhat a Google-lel szemben alternatívát kínáló, ChatGPT-t alkalmazó Bing kereső, a Microsoft újabb 10 milliárd dolláros befektetésről tárgyal az MI-chatbot fejlesztőjével, az OpenAI-jal is.

Gates legutóbb azzal az értékelésével került a címapokra , amelyben tavaly nyáron az egyre nagyobb hülyeséget nevezte a kriptobiznisz hajtóerejének. Akkor azt is világossá tette, hogy ő maga soha nem szállt be a buliba, mondván, hogy szerinte a világ nem lesz jobb hely a majmokat ábrázoló, sok pénzért eladott digitális képektől. Augusztus végén az is kiderült, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítvány a Samsunggal együttműködve fejlesztett ki olyan WC-ket, amelyek újrahasznosítják és biztonságosan ártalmatlanítják az emberi hulladékot, egyik befektetési alapja pedig egy olyan startup céget finanszíroz, amelyik szuper takarékos klímaberendezések fejlesztésén dolgozik.

Piaci hírek

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.