Egy 15 perces út potom 300 euró, de előre csak a számla tizedét kell kicsengetni. Csak ezer jegyet adnak el.

Annyira bízik magában a Volocopter nevű német légi taxis startup, hogy megkezdte elővételben árulni a fuvarjait. A VoloFirst néven futó akciónak kifejezetten marketingcélja van, ezért mindössze ezer jegyet lehet elővételben megvenni. A 300 eurós ár tartalmaz egy kb. 15 perces repülést, amit a cég videón is rögzít, valamint a cég egy oklevelet is ad az úttörőknek.

Mint írják, a légi taxik engedélyeztetési folyamata még nem zárult le, de már megvan a következő néhány évre a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésének ütemterve. A cég azzal számol, hogy 2-3 éven belül be tudja indítani a rendszeres személyszállítást.

Azt, hogy a szállítás mennyibe fog kerülni, egyelőre nem lehet tudni. A most meghirdetett ár csak az elsőbbségéért jár az elszánt early adoptereknek, akik ebben is elsők akarnak lenni. A repülésre a világ bármely pontjáról, így Magyarországról is lehet jelentkezni az erre a célra létrehozott regisztrációs oldalon. Előre mindössze az út árának tíz százalékát, 30 eurót kell kifizetni.

Nem az önvezetés körül pörögtek

A 2011-ben alapított startup kétségtelenül a legígéretesebb európai játékos ezen a piacon. Nem véletlen, hogy tavaly többek között a Daimler is beszállt a cégbe, amely először 2016-ban reptette meg légi járművét, amit még nem is robotpilóta, hanem a cég egyik munkatársa irányított. Azóta egy sor éles tesztrepülésen vannak túl, többek között Szingapúrban, Helsinkiben és Stuttgartban.
 


Bár a kísérleti repüléseiken már használtak robotpilótákat is, a Volocopter koncepciójának nem ez a legvonzóbb eleme, hanem hogy a járművekkel párhuzamosan az infrastruktúrát is fejlesztette. A megbízható és kiépített infrastruktúra ebben az esetben legalább olyan fontos, mint a repülő szerkezet biztonsága. Tavaly bemutattak egy taxiállomás-prototípust, amely a teljes földi kiszolgáló hátteret biztosítja (ügyfélszolgálat, műszaki ellenőrzések stb.), valamint hozzá azt a mobil appot, amivel az utasok a szolgáltatást igénybe vehetik (rendelés, fizetés stb.).

Piaci hírek

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.