Idén minden bizonnyal gyártók sora próbálja beindítani a hajlítható kijelzővel szerelt mobil eszközök hájpvonatát. Egy videó alapján ezek egyike a Xiaomi lehet, nem is akármilyen megoldással. Feltéve, hogy igaznak bizonyul a pletyka.
Hirdetés
 

Miután évekig rágódott a technológiai újításokra fogékony közönség a folyamatosan felbukkanó koncepciókon és ötlethalmazokon, a hajlítható kijelző tavaly év végén végre gyakorlati valójában is megjelent a piacon. Érdekesség, hogy a sokáig biztos befutónak tűnő Samsung helyett egy kis gyártó vitte el az úttörőnek járó elsimerést.

Az biztos, hogy a palackból kiszabdult a szellem, és a különböző boszorkánykonyhákban kavart megoldásokból idén többet is láthatunk majd a boltok polcain. Egy frissen kikerült videó tanúsága szerint az egyik ilyen termék a Xiaomitól várható, bár a hír értékét némileg gyengíti, hogy még maga a szivárogtató sem biztos benne, hogy valóban igaz a hír.

Kamunak egész pofás

A mobil szivárogtatás témában nem először megnyilvánuló Evan Blass Twitteren tette közzé az alábbi félperces bemutatót. A képsorok önmagukért beszélnek, de azért érdemes a mellékelt szöveget is idézni. A blogger a forrásaira hivatkozva a kínai mobilgyártóhoz köti a hajtogatáskor is meglehetősen szépen, folyamatosan működő eszközt, de amint megjegyzi, abban sem biztos, hogy maga a videó nem egy jól elkészített kamu. 

 

 

Egyelőre annyi biztos, hogy a filmen látható nagyméretű készülék nem csak egy vonal mentén hajtható össze, hanem mindkét szélén. Ennek következtében a táblagép méretű eszközből viszonylag könnyen lehet hagyományos okostelefont origamizni, miközben a rendszer szinte valós időben reagál a mozdulatra és állítja át magát a kisebb képernyős üzemmódra.

Szakértői vélemények alapján mind szoftveresen, mind hardveresen rendben lévőnek tűnik a felvétel, azaz nincs kizárva, hogy tényleg egy piacra készülő prototípust látunk munka közben. A Xiaomi-szálat erősíti, hogy a kínai gyártó saját androidos operációs rendszere, a MIUI 10-es verziója igencsak hasonlatos a videóban látotthoz.

Kérdőjelekből nincs hiány

Bármennyire is ez az eddig látott legelegánsabb megoldás a technológia megvalósítására, egy sor nyitott kérdés lóg a levegőben (már a fentiekben tárgyalt alapvető dolgokon kívül is). Például nem látszik a készülék háta, így nem tudni, ott milyen formában, elrendezésben vannak a hátrahajtott "szárnyak". Elölről nézve minden csinos, de ettől még simán elbukhat a tervezés azon, hogy oldalról, hátulról bumfordinak hat majd a potenciális vásárlók szemében.

Apropó potenciális vásárlók: a hajlítható kijelző egyelőre teljesen bizonytalan helyzetben van, és nem nagyon lehet megjósolni, hogy egyáltalán lesz-e helye a technológiának a piacon. Mert egy dolog a megvalósíthatóság (ami lassan már nem kérdés), és egy teljesen másik a kereslet.

Konzumer tech

99,9 százalékban biztonságosak az uberes utazások

Akit a maradék egytized százalék érdekel, az átböngészheti vállalat legelső ízben kiadott biztonsági statisztikáit.
 
PR-interjú

A digitalizáció a kezünk alá dolgozik

Néhány év alatt organikus fejlődés révén vált távközlési vállalatból infrastruktúra alapú infokommunikációs szolgáltatóvá az Invitech. A társaság bevételeinek meghatározó részét mára a vállalati szolgáltatások üzletág adja. Vezetőjével az irányváltás hátteréről és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.