A riválisok érthető módon nagyon fellelkesedtek azon, hogy Redmond az Európai Bizottság nyomására kénytelen volt leválasztani irodai csomagjáról a Teams kommunikációs platformot.

Komoly utóélete van annak az augusztus végi bejelentésnek, miszerint a Microsoft októbertől leválasztja üzleti célú Microsoft/Office 365 csomagjairól a Teams kommunikációs platformot. Bár a múlt heti hivatalos kommunikáció próbált szépíteni, az egymást követő események, illetve az éppen most élesedő EU-s kapuőrszabályozás alapján teljesen világos, hogy mindezt a szoftveróriás csak nagyon vonakodva, szabályozói nyomásra lépte végül meg.

A mosolyoffenzíva részeként a pár nappal ezelőtt kiadott sajtóközlemény nem győzi kihangsúlyozni, mennyire eltökélt a vállalat abban, hogy a fogyasztók és a versenytársak számára is megfelelő környezet és feltételrendszer alakuljon ki a szektorban. Ennek kapcsán pedig "továbbra is együttműködnek a Bizottsággal, meghallgatják a piac aggályait, és továbbra is nyitottak maradnak olyan pragmatikus megoldások keresésére, amelyek mind az európai ügyfelek, mind a fejlesztők számára előnyösek".

Nosza, vezessük be világszerte!

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha az uniós hatóságokkal együttdolgozva az ökoszisztéma kulcsfontosságú szereplői számára egyaránt előnyös konstrukció alkotható, akkor azt miért kellene csak az öreg kontinensre korlátozni. A magas labdára lecsapott a Zoom első számú embere is.

A The Register beszámolója alapján Eric Yuan egy kedden tartott konferencián említette meg, hogy az európai fejlemények cégére gyakorolt hatását firtató kérdést az FTC-nek is érdemes lenne feltenni. Mivel a Federal Trade Commission az USA versenyfelügyeletét ellátó szerv, így nem nehéz kitalálni, mire célozgat az éppen MI-vel erősítő független kommunikációs platform vezetője.

Az EU-n kívül október után is megmaradó helyzetet a vezérigazgató egy hasonlattal igyekezett megértetni a hallgatósággal. Yuan szerint egy olyan kosármeccset játszanak az ellenfelükkel, ahol utóbbi minden sikeres találat után egy extra pontot is kap. Azaz amíg a Zoom bezsákol 2 pontot, addig a meg nem nevezett rivális 3-at szerez ugyanazért (jelen esetben egy ügyfél megszerzéséért).

A brit lap cikke ugyanakkor jogosan szembesíti a Zoom vezetőjét beszédének egy másik részével. Ugyanezen a konferencián büszkélkedett el Yuan azzal is, hogy cége az elmúlt időszakban funkciók seregét (csoportos csevegés, whiteboard, értekezlet-ütemezés, levelezés, naptár stb.) építette a platformba, amivel remélhetőleg elérik, hogy a felhasználóknak munka közben ne kelljen átlépni más alkalmazásba. Azaz bizonyos esetekben a Zoom vezérigazgatójának nincs problémája azzal, ha mindenféle alkalmazást és funkciót egy nagy szolgáltatásba összegyúrva, csomagban kínálnak.

Piaci hírek

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.