A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.

Részvénycseréről állapodott meg a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. A megállapodás értelmében az Antenna Hungária megszerezte a Corvinustól "a Vodafone Magyarország alaptőkéjének 19,5 százalékát megtestesítő 35.476.749 darab, egyenként 500 forint névértékű, A sorozatú törzsrészvényeit" – jelentette be a 4iG Csoport. A tranzakcióval az Antenna Hungária 70,5 százalékra növelte közvetlen befolyásoló részesedését a Vodafone-ban, míg az államé 29,5 százalékra csökken.

A Corvinus cserébe a PPF Telecom Group magyarországi leányvállalatainak (a Yettel Magyarország Zrt., a Yettel Real Estate Hungary Zrt. és a CETIN Hungary Zrt.) 25 százalékos tulajdonát megtestesítő részvénycsomagját kapta. Így az Antenna Hungária lényegében kiszáll a magyarországi Yettel-CETIN cégekből, és helyére – a Corvinuson keresztül, közvetve – a magyar állam lép.

"Tulajdonrészünk növelése a Vodafone Magyarországban a pénzügyi befektetésként kezelt Yettel-CETIN részesedésünk cseréjével a 4iG Csoport portfóliójába tartozó távközlési vállalatok integrációs folyamatainak végrehajtását erősíti" – indokolta a tranzakciót Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A tulajdonosi változások bejegyzését követően a Vodafone Magyarország igazgatósága a jelenlegi ötről hét főre bővül, melybe a tulajdoni aránynak megfelelően a 4iG öt főt delegálhat. A felügyelő bizottság létszáma nem módosul. Az állam jogosultságai az irányító testületek tekintetében változatlanok maradnak, hangsúlyozza a 4iG közleménye.

A Vodafone és a Yettel ügyfeleit a tulajdonosi struktúra változása nem érinti, a társaságok szolgáltatásait mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

És mi az állam magyarázata?

Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert, idézi a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményét a Portfolio. Az ügylet révén az állam diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, és erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez.

További indok, hogy a Nagy Márton vezette GM szerint "növelni kell Magyarország szuverenitását és stabilitását", és "meg kell erősíteni a nemzeti tulajdon szerepét a stratégiailag kiemelt ágazatokban".

Állami Telenortól állami Yettelig

A Yettel számára az állam mint tulajdonos megjelenése nem lesz újdonság. A magyar állam 2019-ben, az akkor még állami tulajdonú Antenna Hungárián keresztül került házon belülre. Az Antenna Hungária az év október végén 25 százalékos részesedést vásárolt a magyarországi Telenor-cégekben (akkor még csak a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate létezett).

Két évvel később, azonban a 4iG megvásárolta az Antenna Hungária többségi tulajdonrészét, és egyben opciós jogot szerzett arra, hogy a távközlési porfóliója apportálásával maximum 80 százalékig emelje a vállalatban a részesedését.

Mobilitás

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.