Szeptember 30-tól megjelenhetnek az első reklám videók a képmegosztó felületén.

A jelek szerint véget értek a kísérletezések, a tesztidőszak és az Instagramot végérvényesen elérik a hirdetések. A Facebook által 1 milliárd dollárért felvásárolt képmegosztó szolgáltatás a legdinamikusabban fejlődő ilyen jellegű alkalmazás, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen formátumban jelennek meg rajta reklámok úgy, hogy a felhasználók azt el is viseljék.

Videóban mutathatják meg

A cég bejelentésében foglaltak szerint a várakozásnak vége és szeptember 30-tól kezdve 30 országban (köztük Olaszország, Spanyolország, Mexikó, India és Dél-Korea) bekerülnek a hirdetések a képfolyamokba. Eddig több elképzelés létezett, illetve teszt futott arra vonatkozóan, hogy ez miként nézzen ki és úgy fest, hogy az állóképek, a lapozható galériák (carousel) helyett maradt a videó.

Az nem egyértelmű, hogy a korábbi modellek eltűnnek-e, az viszont tény, hogy a mai bejelentésben már csak a 30 másodperces mozgókép lehetősége szerepel hirdetési eszközként. Az átlagfelhasználók egyébként ennek a felét, legfeljebb 15 másodpercet szentelhetnek egy-egy videónak. A lehetőségek között van még a nemrég bejelentett fekvő és álló formátumú képek, videók is, illetve szó esett a Marquee elnevezésű prémium opcióról, ami rövid időszak alatt széles körben ad hírt egy-egy eseményről, vagy termékről.

Az Instagram posztjában külön hangsúlyt kap az a körülmény, hogy a Facebook infrastruktúrája, technológiai megoldásai lehetővé teszik, hogy a képmegosztón futó kampányok hatékonyan és jól optimalizálva jelenjenek meg. A jövőbeli hirdetőknek udvarló sorok pedig azt bizonygatják, hogy mennyi, hatékony kampány futott le eddig is a Guilt Group, a The North Face, vagy a Made.com jóvoltából.

Jövőre várják a csúcspontot

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a magyar felhasználók szeptember 30-át követően találkoznak-e majd hirdetésekkel, az azonban biztos, hogy az immáron 300 millió aktív felhasználóval bíró Instagram főleg jövőre tervez komolyabb bevételekkel. Mindezt Kevin Systrom CEO is alaposan megtámogatta a nemrég adott interjújában, amikor azt taglalta, hogy az app gyorsabban és többet fog termelni, mint a vetélytársak.

Ezt a véleményt egyébként az elemzők is támogatják, mivel jövőre 1,2-2 milliárd dolláros bevételt jósolnak az appnak. A szolgáltatás jellegét (egyszerűségét) tekintve, illetve a Facebook tavalyi 12,5 milliárd dolláros éves bevételét ismerve ez kifejezetten jó teljesítmény lenne a mindössze 2010-ben indult vállalkozástól.

Mobilitás

Cseheké lesz a magyar Telenor

A PPF Csoport a magyar mellett a bolgár, a montenegrói és szerbiai leányvállalatért, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatóért 2,8 milliárd eurót fizet.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.