Ha már megvette, máshol is kamatoztatja a videojátékok közvetítésében élen járó megoldást az amerikai óriás.
Hirdetés
 

Az Amazon még hat évvel ezelőtt happolta el a Google orra elől az akkor mindössze három éve működő Twitch platformot. A kifizetett egymilliárd dollár mellbevágónak tűnhetett egy ilyen rövid ideje működő vállalkozásért, de az azóta eltelt időszak alatt minden kétséget kizárólag kiderült, hogy jó vásárt csinált Jeff Bezos cége.

A PC-n és mobil alkalmazásokon keresztül is elérhető Twitch az Xbox One és a PlayStation 4 bejelentésével egy időben lett ismert, mivel lehetőséget adott a játékosoknak, hogy ingyen közvetíthessék játékmenetüket a nézőknek. A megoldás pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert, amit aztán az Amazon ügyesen ki is használt arra, hogy különböző funkciók beépítésével újabb és újabb bevételi forráshoz jusson. A koronavírus miatt otthon ragadó tömegek pedig csak tovább dagasztják az eddig sem lassú tempóban hasító Twitch vitorláit.

Elég a játszadozásból!

A héten viszont kiderült, hogy a Twitch eszköztárát nem csak a platformon belül, de egy teljesen más megközelítéssel, tisztán üzleti környezetben is bevethetőnek tartja az Amazon. Az AWS márkanév alatt működő cloudos repertoár ugyanis élő, interaktív közvetítéseket lehetővé tevő szolgáltatással bővül.

Az Amazon Interactive Video Service (IVS) a Twitch technológiáját ülteti át szélesebb felhasználási körbe. A szolgáltatás gyakorlatilag teljes körűen lefed mindent, ami egy magas minőségű, alacsony késleltetésű videós közvetítéshez szükség van. Az ügyfél a saját honlapjába vagy mobilos alkalmazásába építheti a streaming lejátszását biztosító felületet, amit a rendelkezésére álló fejlesztői készleteknek köszönhetően tetszés szerint lehet saját ízlés szerint formálni, kiegészíteni.

A felvételhez mindössze egy közvetítések készítésére alkalmas szoftverre van szükség. Az ebből előálló nyersanyagot aztán az Amazon adatközpontjaiban dolgozzák fel és küldik tovább villámgyorsan a közönség felé. A gyorsaság kulcsfontosságú az élő, interaktivitásra épülő sugárzásnál, hiszen hosszú késleltetés mellett értelmét veszti az egész. Az Amazon mindenesetre 3 másodperc alatti latencyt ígér.

Maga az árazás a cloudos termékeknél már jól megszokott módón, azaz használatarányosan történik. Az ügyfeleknek kiállított számla nagysága a lejátszott videók minőségétől, hosszától és a nézőszámtól függ. A példaként felhozott 2 órás, vegyes minőségben 200 ember által nézett közvetítés például 34 dollárba, azaz bő 10 ezer forintba kerül. A szolgáltatást egyébként két egyesült államokbeli régió mellett az európai központ ügyfelei is használhatják.

Van benne ráció

A játékok esetében bevált technológia átültetése az üzleti szférába több szempontból is jó húzásnak tűnik. Egyrészt a videós, interaktív tartalmak iránti igény folyamatosan erősödött az utóbbi években, másrészt a koronavírus miatt még azok a cégek is kapva kapnak az ilyen lehetőségeken, ahol pár hónappal ezelőtt még csak figyelembe sem vették volna az opciót.

Cloud & big data

Az Excel miatt változik az emberi gének jelölése

Az autocorrect funkció mostanra őrölte fel a tudósok türelmét, és inkább saját nevezéktanukat módosítják, mint hogy a program egyfolytában dátummá alakítsa az egyes jelöléseket.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.