Természetesen maga a tulajdonos jelentette be, hogy a korábbi tervek ellenére egyelőre nem indul újra a közösségi oldal előfizetéses szolgáltatása. A megmaradt dolgozók pedig fellélegezhetnek: befejeződött az állomány mészárlása.

Amióta Elon Musk október végén sok hercehurcát követően végül tényleg megvette a Twittert 44 milliárd dollárért, szinte nem telt el nap, hogy ne történt volna valami említésre méltó a világ egyik legjelentősebb közösségi hálózatánál.

Így volt ez tegnap is, pontosabban itteni idő szerint ma hajnalban, amikor a technológiai világ fenegyereke bejelentette, hogy addig nem indítják újra a Twitter Blue előfizetéses szolgáltatást, ameddig megnyugtató megoldást nem találnak a visszaélések kiszúrésére. Musk posztjában különböző színek bevetését is felvetette lehetséges opcióként, ami a szervezetek és a személyek megkülönböztetését segítené.

A Twitteren november 9-én debütált a havonta 8 dollárért kínált Blue, ám azt alig néhány napon belül fel is kellett függeszteni, mivel pontosan az szaporodott el, amit elvben felszámolni szeretett volna az új cégét kézi vezérléssel rángató tulajdonos. Az előfizetők ugyanis automatikusan megkapták a korábban csak egyedi elbírálással megszerezhető kis kék pipát a fiókjuk mellé, ez pedig megnyitotta az utat a visszaélések és különböző álprofilok előtt.

A történetben külön érdekes, hogy Musk saját bőrén is érezhette döntései következményeit, mivel számos olyan fiók kezdett heves posztolásba, amelynek tulajdonosa a techmilliárdosnak adta ki magát. A szólásszabadság fontosságát rendszeresen emlegető Musk egyébként minden ilyen profilt örökre kitiltott a platformról, köztük például egy komikust is, aki a "munkáját végezve" igyekezett rámutatni a rendszer gyengeségére.

Korábban egyébként arról volt szó, hogy az előfizetéses szolgáltatás november 29-én lesz újra elérhető, ám erre Musk mostani bejelentését követően már bizonyosan nem kerül sor. 

Nincs itt semmi látnivaló!

A Twitternél az elmúlt hetekben gyakorlatilag az összes felső vezetőt elküldték, vagy távozott saját elhatározásából, miközben Musk példátlan elbocsátásokat rendelt el az alacsonyabb szinten dolgozók között is. A korábbi lefelezést követően múlt héten még egy ultimátumot is intézett a megmaradt kollégákhoz, ami azonban a hírek szerint a visszájára sült el, és több száz, de lehetséges, hogy akár ezer szakember távozásával jár.

Ezek után az új tulaj sajtóértesülések alapján tegnap egy összdolgozói értekezleten már arról tájékoztatta a munkatársakat, hogy vége az elbocsátásoknak, és immár újra aktívan toboroznak embereket, főleg fejlesztőmérnöki és értékesítési pozíciókra. Nem kell túlságosan rosszmájúnak lenni ahhoz, hogy ehhez valaki hozzátegye: nem is maradt más lehetősége Musknak, amennyiben életben szeretné tartani a platformot.

A főnök egyébként igyekezett rácáfolni a Twittert már kvázi eltemetőkre és több olyan adatot is kiposztolt, amelyek arról árulkodnak, hogy az oldal nemhogy hanyatlana, hanem éppen ellenkezőleg, dinamikusan növekszik. Az egyik megosztott grafikon szerint például csak az elmúlt héten 1,6 millióval nőtt a napi aktív felhasználói tábor. A végórákat hirdetők persze erre mondhatják azt, hogy ez pusztán a Musk ámokfutását közelről figyelő "katasztrófaturistáknak" köszönhető. Néhány hónap múlva kiderül, kinek volt igaza.

Közösség & HR

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.