Jászai Gellért vállalata a Spacenet Zrt. 70 százalékát vette meg. A felvásárolt cég a Cisco Gold minősítésű partnere és a DataCenter Group kizárólagos magyarországi képviselője.

Adásvételi szerződést írt alá a 4iG a Spacenet Zrt. 70 százalékos, többségi irányító befolyást biztosító részvényeinek megszerzésére, tájékoztatta a BÉT-en közzétett közleményében a befektetőket a tőzsdei cég. A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárását követően zárul le. A vételárról a közlemény nem ad információt.

Ahhoz képest, hogy a Spacenet 2018-ban alakult, mára komoly üzleti sikereket ért el. A mindössze 20 főt foglalkoztató, hálózati, IT-biztonsági, kollaborációs és adatközponti infrastruktúra megoldások megvalósításával, üzemeltetésével, automatizálásával, illetve támogatásával foglalkozó cég árbevétele 2020-ban meghaladta az 5,1 milliárd forintot, az EBITDA-ja 600 millió forint volt.

Működése néhány éve alatt a Cisco Gold fokozatú partnerévé vált, és alapítása óta kizárólagos képviselője Magyarországon a német DataCenter Group adatközponti alapinfrastruktúra-szállítónak. A tavalyi bevétel még úgy is szép üzleti teljesítmény, hogy a Spacenet jogelődjét, a Spacenet Kft.-t 2015 novemberében alapították, de tényleges tevékenysége csak 2017 márciusában indult, majd 2018 novemberében átalakult Zrt-vé.

A 4iG célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco-alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál, írja a közlemény. (A Ciscónak több Gold partnere is van Magyarországon, például a T-Systems, a 99999 Informatika Kft. és az S&T.) A Spacenet a Cisco termékei mellett foglalkozik például a Checkpoint, az F5 Networks, a Dell EMC, a HP és a Meraki megoldásaival is.

Folyamatosan vásárolnak

Jászai Gellért 2019-ben vette át a 4iG vezetését, majd 2020 július elején többségi tulajdont is szerzett a cégben. Vezetése alatt nem kis részben a közbeszerzési piacon elért sikerei hatására a 4iG megközelítette a hazai integrátori piac legnagyobb szereplőjét, a T-Systemset. Folyamatosan terjeszkedik, az idén a Spacenet már a harmadik felvásárlása. Február elején az IT-outsourcing szolgáltatásokat kínáló Poli Computer PC Kft. száz százaléka, majd a hónap végén a Hungaro DigiTel többségi részesedése is a tulajdonába került.

Tavaly vásárolta meg a kiberbiztonsági megoldásokat szállító TR Consult Kft.-t, majd az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. 70 százalékát, illetve többségi tulajdonosa lett a New Space Industries Zrt.-nek is, amely  2024-ben geostacionárius pályára szeretné állítani Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdját.

Piaci hírek

Intel az első Gelsinger-év végén: jobb, mint várták

A negyedik negyedévben messze a várakozások fölött jöttek a bevételek. De a fejlődéshez költeni is kell, figyelmeztetett a vezérigazgató.
 
Hirdetés

Informatikusból sosem elég – de mégis hol halásszak, ha üres a folyó?

Közösségépítés segíthet vállalatoknak jó IT-szekembert, a szakembereknek pedig izgalmas projekteket találni. Vélemény. Kiss Attila, a Mndwrk alapító-vezetője.

Manufacture IT

Az edge az innováció új élvonala

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Dell Technologies

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.