A parlament által tegnap este elfogadott válságadóra máris hivatalosan reagált az egyik érintett cég. A Vodafone Magyarország rövid közleményében hangsúlyozza, hogy megérti a kormányzati szándékot, de a kivetett adó szerintük veszélyezteti az ország versenyképességét és a mobilhálózatok fejlesztését.
A képviselők nagy többsége által elfogadott három új adó közül az egyik a távközlési cégekre ró extra terheket. Várható volt, hogy nagy örömmel nem fogadják mindezt az érintettek. A hazai mobilpiac egyik szereplője máris reagált.

Megértik, de nem szeretik „A Vodafone Magyarország megérti a kormányzat azon szándékát, hogy a költségvetés számára további forrásokat teremtsen elő, annak érdekében, hogy az Európai Unió és a nemzetközi pénzügyi intézmények által elvárt hiánycélt teljesíteni tudja. Ám a távközlési különadó veszélyezteti az ország versenyképessége szempontjából nagyon fontos harmadik és negyedik generációs mobilhálózatok fejlesztését” - mutatott rá Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország szabályozási ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A különadó ránk jóval nagyobb terheket ró, mint versenytársainkra. Minden eszközzel arra törekszünk, hogy ügyfeleink és dolgozóink ebből a lehető legkevesebbet érezzék meg. Tárgyalásokat kezdeményezünk a kormányzattal az extra adó miatt veszélybe került, a fogyasztók érdekeit és a magyar gazdaság versenyképességét is szolgáló további fejlesztések sorsát illetően” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

61 milliárd Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán jelentette be, hogy a kormány a bankadó mellett további válságadókat kíván bevezetni, amelyet a telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek be a költségvetésbe. A távközlés szektor 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot fizetne be. A távközlési különadóról is rendelkező jogszabálytervezetet pénteken nyújtották be egyéni képviselői indítványként, de különleges eljárásban már hétfőn elfogadta azt az Országgyűlés.

Leállhatnak a távközlési fejlesztések a különadó miatt
Magyarország fejlődik a szélessáv terén, de nem eléggé
Nyitrai Zsolt: őszre eldől a Nemzeti Digitális Közmű sorsa

Egyre nyomorultabb képet mutat az úttörő európai MI-szabályozás

Nem úgy tűnik, hogy az uniós intézmények még az év vége előtt megállapodnak a legfontosabb kérdésekben, később pedig fokozatosan megbénulnak majd a jövő májusi választásokig.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.