Egy német bíróság megalapozottnak találta a tisztességes verseny felett őrködő független szervezet véleményét, miszerint az amerikai autógyártó megtéveszti a fogyasztókat azzal, hogy olyasmit állít autójáról, amire nem is képes.

Megtévesztő reklámozás miatt elmarasztalta a Teslát a héten egy német bíróság. Az ítélet alapján az amerikai gyártónak a továbbiakban nem szabad olyan szlogeneket hangoztatni a hirdetéseiben, amelyek azt a téves elképzelést ültetik a potenciális vásárlók fejébe, miszerint egy Tesla simán elboldogul az utakon emberi kontroll nélkül.

Nem ön-, hanem megvezetés

A bíróság döntése azt követően született, hogy Németország széles iparági bázisra támaszkodó, a verseny tisztessége felett őrködő független szervezete, a Wettbewerbszentrale bepanaszolta a Teslát a cég reklámjaiban elhangzó kijelentések miatt. A keddi határozat alapján a bíróság egyetértett abban, hogy megtévesztő magatartásnak minősül, ha az amerikai autógyártó azt állítja termékeiről, hogy azok "teljes autonóm vezetési potenciállal" bírnak.

A döntés értelmében a továbbiakban azt sem lehet közölni a reklámokban, hogy a csomag "tartalmazza az Autopilotot". Utóbbi néven hívja a Tesla saját vezetéstámogatási rendszerét, amivel csak annyi a bökkenő, hogy a szó robotpilótát jelent, azaz valóban olyasmit sugalmaz, amire a szó szoros értelmében még nem képes egyetlen autó sem.

A vállalat egyébként azzal védekezett, hogy tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy az automatizált járművezető-támogatási technológiája nem jelent teljesen önálló vezetési rendszert. Ami bizonyosan benne szerepel a tengernyi hosszú tájékoztató dokumentációban, de a bíróságot ez láthatóan nem hatotta meg.

Ott vagyunk már?

A téma egyébként azért is érdekes, mert a Tesla alapító-vezérigazgatója épp a minap nyilatkozott meglehetősen magabiztosan arról, mikorra képes cége elérni az autonómia hőn áhított legmagasabb szintjét, az úgynevezett 5-ös fokozatot. Elon Musk egy ázsiai konferencia megnyitójára küldött videóüzenetében beszélt arról, hogy a Tesla nagyon közel került ahhoz, hogy a járművek irányításáért felelős technológiája elérje azt a bizonyos 5-ös szintű önvezetőképességet. Reményei szerint a technológiai szint meghaladásához szükséges alapvető funkcionalitás még ebben az évben a Tesla rendelkezésére áll majd.

Az International Society of Automotive Engineers (SAE) 0-tól 5-ig sorolja különböző szintekre az önvezető autók technológiai kereteit, amit a gyakorlatban már nemzetközi szabványként kezelnek. Közülük a SAE 2 és SAE 3 a megszokott kisegítő lehetőségeken túlmutató eszközöket biztosít, mint amilyen mondjuk a sávtartást segítő rendszer, és bizonyos tekintetben képes aktívan irányítani a vezetést. A SAE 4 már az emberi beavatkozás lehetőségével, a SAE 5 pedig anélkül is teljes autonómiát feltételez a járművek közlekedésében.

Bár a hagyományos autóipari cégek és piacra újonnan belépő technológiai vállalatok is dollármilliárdokat költenek az autonóm járműrendszerek fejlesztésére, a legtöbben úgy gondolják, hogy a megbízható, a gyakorlatban is alkalmazható megoldások bevezetése még hosszú időt vesz majd igénybe. A Daimler például már tavaly ősszel közölte, hogy ezen a területen a szállítójárműveket tekinti a fő csapásnak, mivel a robot taxik vagy az önvezető személyautók esetében sokkal küzdelmesebb lesz a biztonságos megoldások forgalomba hozatala, mint ahogy korábban gondolták.

Cloud & big data

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.