Pár hónap titkolózás után végre kiderült, mi lesz a sorsa a tavasszal technológiai hibák miatt visszavont hajlítható telefonnak.

Hosszú hallgatás után a Samsung tegnap bejelentette, hogy szeptemberben dobja piacra a mobilszegmens megreformálójának remélt Galaxy Foldot. A hivatalos sajtóközlemény szerint több területen is javítottak a hajlítható kijelző miatt első körben sok problémával küzdő dizsájnon.

Bizonyos országokban

A bejelentés egyébként így sem teljes, hiszen a szöveg csak annyit árul el, hogy "bizonyos piacokon" fog indulni az értékesítés ősz elején. Arra sem tér ki a közlemény, hogy mi lesz azokkal, akiknek a rendelését a csúszás miatt nyáron törölte a cég. Felmerülhetne például valamiféle kedvezmény számukra, ha újból hajlandók bizalmat szavazni a modellnek.

Amit viszont tudni lehet, hogy a Fold az utóbbi hetekben-hónapokban mind hardveres, mind szoftveres oldalon erősítést kapott. A felsorolt változtatások között van például a kijelzőt védő biztonsági réteg megnagyobbítása és "beledolgozása" a keretbe. Ez azért fontos, mert a korai tesztelők közül többen (a cég figyelmeztetése ellenére) eltávolították ezt a felületet, ami meghibásodásokhoz vezetett.

Maga az eszköz több helyen megerősítést szolgáló kiegészítőket, további fém réteget kapott, amivel a telefon strapabíróságát igyekeztek fokozni. Említést érdemel az is, hogy a behajtást biztosító zsanérok és maga a mobiltest közötti távolságot is sikerült csökkenteni, aminek esztétikai, hordozhatósági szempontból lehet hozadéka.

Ezen kívül a Fold szoftveres arzenálján is javítottak a mérnökök. Több alkalmazásnál és szolgáltatásnál optimalizálták a működést, hogy azok minél inkább ki tudják használni a ki-be hajtható kijelzőben rejlő potenciált.

A cég tájékoztatása szerint jelenleg is folynak a végső tesztek, a megjelenés további részleteivel pedig egy későbbi időpontban jelentkeznek.

Elsőre nem jött össze

A Fold kálváriájának minden stációját már felsorolni sem könnyű. A 2000 dolláros árszintre belőtt és februárban bemutatott mobilt előzetesen tesztelő újságírók egyre-másra adtak hírt különböző anomáliákról és hibajelenségekről. Volt, ahol megtört a kijelző, vagy úgy villódzott, hogy nem lehetett már használni. A cég egy (rövid) ideig igyekezett a nem megfelelő használatra kenni a dolgot, de aztán gyorsan lefújták a Fold piacra dobását. Aztán teltek a hetek, és csak az előrendelések törlése jelentette az új információt. A gyártó ugyan többször ígérte, de egészen mostanáig nem állt elő új megjelenési dátummal.

A Samsung informatikai és mobilos üzletágáért felelős elnök-vezérigazgatója nemrégiben üzleti körökben ritkán tapasztalható őszinteséggel és nyíltsággal magára vállalta a Fold kudarcát, mivel elmondása szerint elhamarkodottan erőltette a megjelenést, miközben a termék még nem volt kész. Az előzetes teszteken tapasztalt hibák miatti visszahívást megalázónak nevezte. A siettetés oka egyébként valószínűleg a nagy rivális, Huawei beelőzése volt. A sors furcsa fintora, hogy az USA célkeresztjébe került kínai vállalatnál szintén el kellett tolni a saját hajlított kijelzős készülékük megjelenését.

Konzumer tech

A nagyhatalmi pofozkodás a Covidnál is károsabb az IT-szektornak

Legalábbis így látja a WMware egyik vezetője, aki szerint mindkét oldal felelős a kialakult helyzetért, ami senkinek nem jó.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.