Redmond a rivális Nintendóval frissen megkötött 10 éves szerződéssel igyekszik bizonyítani, hogy semmi kár nem éri a fogyasztókat, ha magába olvasztja az Activision Blizzard kiadót.
Maga Brad Smith a Microsoft elnöke jelentette be, hogy vállalat 10 évre szóló megállapodást írt alá a Nintendóval, amelynek értelmében a japán konkurens konzoljainak felhasználói hozzáférhetnek az Activision Blizzard kiadóhoz köthető játékokhoz, többek között a kiemelkedő népszerűségnek örvendő Call of Duty-sorozat tagjaihoz.
 
 

A szerződés többek között a felvásárlások esetleges versenyellenes hatásait vizsgáló hazai hatóságnak, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak (Federal Trade Commission - FTC) szól, mivel ezzel és más vállalásokkal igyekszik Redmond biztosítani minden érintettet, hogy nem él vissza az Activision Blizzard tavaly januárban bejelentett akvizíciójával.

A kötelező érvényű megállapodás szerint a Nintendo-játékosok ugyanazon a napon kapják meg az érintett játékokat, mint az Xbox-tulajdonosok, azok minden funkciónalitásával és megegyező tartalmi elemekkel.

A Microsoft az elmúlt egy évben rendszeresen kifejtette, hogy feltett szándéka a játékosok legszélesebb körét elérni a vállalathoz köthető termékekkel, és hosszú távon hajlandó vállalni, hogy egyenlő hozzáférést biztosít ezekhez a játékipart meghatározó címekhez más platformokon is.

A színfalak mögött minden bizonnyal gőzerővel folynak a tárgyalások azért, hogy a másik nagy versenytárssal, a PlayStation konzolokat gyártó Sonyval is sikerüljön egy hasonló megállapodást kötni.

Kellenek a piros pontok

Mindez már csak azért is kiemelkedően fontos téma a Microsoft számára, mert az Activison felvásárlását nem csupán az Egyesült Államokban, de más jelentős régiókban is meglehetősen ferde szemmel vizsgálják az illetékes hatóságok. Az Egyesült Királyság versenyhivatalának néhány héttel ezelőtt megjelent előzetes vizsgálati jelentése például arra jutott, hogy az akvizíció negatív hatással lenne a fogyasztókra. Hasonló aggodalmak miatt nem megy könnyen az engedélyeztetés az Európai Unióban sem. Az Európai Bizottságban éppen mostanában írták össze az üzlettel kapcsolatos kifogások vélhetően igencsak hosszú listáját.

Konzumer tech

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.