Lezárult a Sophos felváráslása. A Thoma Bravo 3,9 milliárd dollárt fizetett érte, és a londoni tőzsdéről is kivezették a brit biztonsági céget.
Hirdetés
 

Lezárult a Sophos felvásárlása. A brit kiberbiztonsági vállalatért tavaly ajánlott 3,9 milliárd dollárt a technológiai szektorra koncentráló Thoma Bravo magántőke társaság. Így a társaság technológiai portfóliója már 35 céget, azon belül 11 biztonsági céget tartalmaz.

A felvásárlás lezárultával egy időben a Sophos részvényeit kivezették a londoni tőzsdéről.

Jól jártak a részvényesek

A befektetési társaság minden Sophos részvényért 7,4 dollárt fizetett, ami jelentős, 168 százalékos prémiumot jelent a tavalyi bejelentés előtti árhoz képest. Nem véletlen, hogy a részvényesek decemberben könnyen rábólintottak az ügyletre.

A Sopohos vezetője, Kris Hagerman szerint azzal, hogy a cég a Thoma Bravo portfóliójába került, új növekedési lehetőségekhez jut, és a fejlesztések is felgyorsulhatnak. Ugyanakkor érdekes kérdés lesz, hogy a biztonsági portfólió hogyan fog együttesen teljesíteni. Ebben ugyanis olyan cégek is vannak, mint a Sophos közvetlen versenytársának is tekinthető McAffe. Emellett ott van többek között a Barracuda, a tavaly januárban 950 millió dollárért megszerzett Veracode, a DDoS támadások elleni védelmet kínáló Imperva (2,1 milliárd dollár), valamint a ConnectWise szoftvercég (1,5 milliárd).

A Sophos egyébként mindössze 5 évig volt a tőzsdén. 1985-ös alapítása után húsz évig magántársaságként működött, és ez idő alatt mintegy 500 millió dollár befektetést gyűjtött be, mielőtt 2015-ben a londoni tőzsdére lépett. Versenyképességén és növekedési tempóján felvásárlásokkal is igyekezett javítani. Még a tőzsdére lépés előtt szerezte meg a Cyberoam UTM-gyártót, de mellette több kisebb-nagyobb céget bezsákolt (Dialogs, Invincea stb.). A felvásárlásainak van magyar vonatkozása is: a magyar VirusBuster cég egy része 2012-ben került a tulajdonába, miután az a megszűnés szélére került.

Jelenleg a cégnek mintegy 3500 alkalmazottja van, és több mint 53 ezer viszonteladóval és távoli szolgáltatást nyújtó partnerrel dolgozik. Elsősorban a kkv szektornak kínál biztonsági megoldásokat.

Biztonság

Aki unatkozik otthon, segíthet pingvineket vagy galaxisokat figyelni

Ha valaki értelmes elfoglaltságot keres a koronavírus-járvány miatti szobafogságban, érdemes lehet körülnéznie a közösségi tudományos projektek között.
 
A magyar informatikai biztonsági piacon húsz éve meghatározó Balasys bejelentette, hogy 2020. márciusától az IT menedzsment piac globális gyártójaként ismert Quest portfóliójának disztribútora lett. Így, a One Identity mellett, már a Quest teljes termékpalettáját is értéknövelt disztribútorként és megoldásszállítóként képviseli.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.