A hálózat leállítása után egy hónappal meg is állapodtak a vevővel, az állami Pro-M-mel. A vételár 68 milliárd forint.
Hirdetés
 

Értékesíti a Digi mobilinfrastruktúráját a 4iG Csoport, jelentette be a tőzsdei vállalat múlt hét péntek délután. Az infrastruktúra az országos lefedettségű hálózattal rendelkező Vodafone januári felvásárlásával lényegében fölöslegessé vált. A tulajdonos a működés racionalizálása jegyében június elsejével le is kapcsolta a Digi hálózatát, és a mintegy 200 ezer előfizetőt áttette a Vodafone infrastruktúrájára.

A 4iG, pontosabban a telekommunikációs portfóliót összefogó leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. pénteken megállapodást írt alá az állami tulajdonban lévő Pro-M Zrt.-vel a Digi mobil infrastruktúráját tulajdonló MIS Omega Mobilhálózat Kft. értékesítéséről. Az ügylet részeként az állami cég tulajdonába kerül kétezer-ötszáz torony az igatlanokkal, valamint az aktív és passzív rádióhálózati eszközökkel egyetemben, valamint az 1800 MHz-es frekvenciatartomány használati joga, illetve az arra vonatkozó rádióengedély. A 4iG több potenciális vevővel is tárgyalt, melyek közül a Pro-M Zrt. ajánlatát fogadta el, írja a vállalat közleménye.

Az EDR (Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer) hálózatot is üzemeltető Pro-M Zrt. a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem szélessávú adatátviteli szolgáltatását, az ún. PPDR-t (Public Protection and Disaster Relief) fogja biztosítani a megszerzett hálózaton. A tranzakcióról kiadott közlemény szerint a Digi hálózati infrastruktúrájára alapozva gyorsítható a fejlesztés alatt álló PPDR rendszer kiépítése.

A 68 milliárd forintos vételár tartalmazza a Pro-M Zrt. által igényelt egyéves üzemeltetést, továbbá a toronyinfrastruktúrához tartozó új core-hálózat kiépítésének költségeit is. A vevő a tranzakció részeként a vételárat 2024. július 31-ig három részletben fizeti meg.

Mindössze másfél év 4iG-színekben

Mint emlékezetes, a 4iG 2021 tavaszán tett nem kötelező érvényű ajánlatot a Digire. Novemberben le is ütötték a vételárat, 625 millió eurót (akkori árfolyamon mintegy 230 milliárd forint).

A vállalat már 2022 tavaszán megkezdte a telekommunikációs portfóliója integrációját az Antenna Hungária alatt. Azzal azonban, hogy tavaly sikerült megállapodni az országos lefedettségű Vodafone felvásárlásáról, a Digi infrastruktúrája lényegében fölöslegessé vált.

Mobilitás

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.