A hálózat leállítása után egy hónappal meg is állapodtak a vevővel, az állami Pro-M-mel. A vételár 68 milliárd forint.

Értékesíti a Digi mobilinfrastruktúráját a 4iG Csoport, jelentette be a tőzsdei vállalat múlt hét péntek délután. Az infrastruktúra az országos lefedettségű hálózattal rendelkező Vodafone januári felvásárlásával lényegében fölöslegessé vált. A tulajdonos a működés racionalizálása jegyében június elsejével le is kapcsolta a Digi hálózatát, és a mintegy 200 ezer előfizetőt áttette a Vodafone infrastruktúrájára.

A 4iG, pontosabban a telekommunikációs portfóliót összefogó leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. pénteken megállapodást írt alá az állami tulajdonban lévő Pro-M Zrt.-vel a Digi mobil infrastruktúráját tulajdonló MIS Omega Mobilhálózat Kft. értékesítéséről. Az ügylet részeként az állami cég tulajdonába kerül kétezer-ötszáz torony az igatlanokkal, valamint az aktív és passzív rádióhálózati eszközökkel egyetemben, valamint az 1800 MHz-es frekvenciatartomány használati joga, illetve az arra vonatkozó rádióengedély. A 4iG több potenciális vevővel is tárgyalt, melyek közül a Pro-M Zrt. ajánlatát fogadta el, írja a vállalat közleménye.

Az EDR (Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszer) hálózatot is üzemeltető Pro-M Zrt. a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem szélessávú adatátviteli szolgáltatását, az ún. PPDR-t (Public Protection and Disaster Relief) fogja biztosítani a megszerzett hálózaton. A tranzakcióról kiadott közlemény szerint a Digi hálózati infrastruktúrájára alapozva gyorsítható a fejlesztés alatt álló PPDR rendszer kiépítése.

A 68 milliárd forintos vételár tartalmazza a Pro-M Zrt. által igényelt egyéves üzemeltetést, továbbá a toronyinfrastruktúrához tartozó új core-hálózat kiépítésének költségeit is. A vevő a tranzakció részeként a vételárat 2024. július 31-ig három részletben fizeti meg.

Mindössze másfél év 4iG-színekben

Mint emlékezetes, a 4iG 2021 tavaszán tett nem kötelező érvényű ajánlatot a Digire. Novemberben le is ütötték a vételárat, 625 millió eurót (akkori árfolyamon mintegy 230 milliárd forint).

A vállalat már 2022 tavaszán megkezdte a telekommunikációs portfóliója integrációját az Antenna Hungária alatt. Azzal azonban, hogy tavaly sikerült megállapodni az országos lefedettségű Vodafone felvásárlásáról, a Digi infrastruktúrája lényegében fölöslegessé vált.

Mobilitás

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.