A Tesla vezérigazgatója még javában alkudozik a befektetőkkel és hitelezőkkel a közösségi platform felvásárlásáról, de már tudja, hogyan ötszörözné meg néhány éven belül a cég bevételeit.

Mióta 44 milliárd dolláros ajánlatot tett a közösségi hálózat felvásárlására, azóta Elon Musk ontja magából a nagyszabású ötleteket, köztük például a platform teljes körű ingyenességének felszámolását. Egyelőre persze arra sem lehet mérget venni, hogy a tranzakciót egyáltalán sikerül nyélbe ütnie: mivel a vételár előteremtéséhez külföldi befektetőkkel is tárgyal, az elemzők szerint könnyen előfordulhat, hogy ugyanazokkal a nemzetbiztonsági aggályokkal kell majd szembenéznie a szabályozói oldalról, mint amelyek a TikTok amerikai üzletét is érintették.

A legmilliárdosabb milliárdos üzletember közben megígérte, hogy újraéleszti a közösségi platformot, amelynek várhatóan ő lesz az ideiglenes vezérigazgatója, és bővíti a felhasználók számát is a spamrobotok felszámolásával és a moderálás mértékének csökkentésével. Hogy ez konkrétan mit jelent, az a The New York Times pénteki beszámolójából derül ki, amelynek alapján Musk a Twitter éves bevételét 2028-ra 26,4 milliárd dollárra növelné a tavalyi 5 milliárd dollárról, jelentősen átalakítva a társaság bevételi szerkezetést is.

Papíron nagyon jó lesz minden

A jelentés szerint a reklámok a teljes bevétel 45 százalékára csökkennének Musk irányítása alatt, szemben a 2020-as körülbelül 90 százalékos aránnyal. Ez 2028-ra a tervei szerint így is 12 milliárd dollár bevételt jelentene, az előfizetések pedig addigra már további 10 milliárd dollárt termelnének. A Twitter cash flow-ját 2025-re 3,2 milliárd dollárra, 2028-ra pedig 9,4 milliárd dollárra hizlalná, és nagyon beindítaná a fizetési szolgáltatásokat, amelyekből 2023-ban 15 millió dollár bevételt termelne, de 2028-ra már 1,3 milliárd dollárra számít ezen a területen.

A látványos tervek fontos eleme, hogy ekkorra már 30 dollár fölé növelné a Twitter egy felhasználóra eső átlagos éves bevételét a tavalyi 24,83 dollárról. A tavaly indított Twitter Blue prémium szolgáltatás előfizetőinek számát már 2025-re 70 millió közelébe tornászná fel, alacsonyabbra véve a tőlük szedett díjakat, közvetve azonban hozzájárulva a hirdetési biznisztől való függőség csökkentéséhez. Eközben a vállalat saját szervezete is komoly fejlődés előtt áll, amennyiben Musk az aktuális, 7500 körüli dolgozői létszámot három éven belül 11 ezer fölé fejlesztené.

Közösség & HR

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.