A vállalat tegnap délután hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodásra jutottak a technológiai világ megmondóemberével, aki a tervek szerint komoly változásokra készül a közösségi platformon.

Bizonyosságá vált, amit egy napja még csak nagyon valószínűnek lehetett tekinteni: a Teslával a világ leggazdagabb emberévé váló Elon Musk mintegy 44 milliárd dollárért megszerezte a Twittert. A témában kiadott sajtóközleményből az is kiderül, hogy Musk egyik korábban tett ígérete azonnal teljesül: a céget ugyanis a tranzakció lezárását követően kivezetik a tőzsdéről. Utóbbi miatt nehezebb lesz majd követni, pontosan hogy alakul a Twitter üzleti helyzete.

A hivatalos nyilatkozatokat olvasgatva feltűnő, hogy a közösségi platform jelenlegi vezetősége egyetlen szóval sem méltatja az új tulajdonost. Bret Taylor, a cég igazgatótanácsának elnöke azt hangsúlyozta, hogy átgondolt, a részvényesek érdekeit maximálisan szem előtt tartó döntést hoztak. Parag Agrawal, a Twitter nemrégiben kinevezett vezérigazgatója pedig a közösségi hálózat jelentőségét és a mögötte álló csapat elkötelezettségét emelte ki. Elődje, a cég korábbi vezetője és társalapítója ugyanakkor sokkal bizakodóbnak tűnik. A Twittertől tavaly novemberben kvázi kitúrt Jack Dorsey tweetjében arról írt, hogy bízik a Musk által kijelölt irányban.

Utóbbiról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Musk igyekszik a szólásszabadságot megtenni a Twitter legfontosabb elemének, amire mindjárt bővebben is kitérünk. Továbbá az újdonsült főnök új funkciókkal tervezi bővíteni a szolgáltatást, a rendszer működését biztosító algoritmusokat pedig nyílt forráskódúvá teszi "a bizalom növelése érdekében". Musk beígérte a közösségi platformok üzemeltetőinek (és felhasználóinak) életet általában megkeserítő spambotok likvidálását is, illetve azt, hogy a Twitteren minden embert külön hitelesítenek majd.

Politikai felhangok

Visszatérve a szólásszabadság hangsúlyozására: a terveket az amerikai politikai élet jobboldali szárnya máris lelkesen fogadta. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt években több prominens képviselőjüket is szankcionálta, illetve moderálta a Twitter a platform szabályzatának megsértése miatt.

Ennek legnagyobb visszhangot kiváltó példája a volt elnök fiókjának teljes beszántása volt. Donald Trumpnak a tavaly januári, Capitoliumnál zajló zavargások idején küldött, erőszakra buzdítónak minősített üzenetei miatt mutatták fel a piros lapot. Trumpot egyébként a Fox News meg is kérdezte a mostani fejleményekről. A politikus ugyan pozitívan nyilatkozott Muskról, de világossá tette, hogy nem tér vissza a Twitterre, mivel kizárólag a saját maga által gründolt Truth közösségi oldalra fókuszál. (A kijelentés érdekessége, hogy Trump a platform februári elindítása óta mindössze egyetlen bejegyzést tett.)

Közösség & HR

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.