Egy koreai lap részletes információkkal jelentkezett az akár két héten belül is megkötendő partnerségről. Az egyelőre nem megerősített hírek hatására a KIA Motors árfolyama valósággal felrobbant.

Szűk egy hónapja számoltunk be azokról a pletykákról, miszerint Cupertino a Hyundai vezetésével folytat tárgyalást egy olyan együttműködésről, amely utat nyitna az Apple számára az autógyártás piacára. Akkor a Hyundai képviselője sietett leszögezni, hogy ugyan valóban zajlanak megbeszélések, de az amerikai cég több más lehetséges partnerrel is egyeztet. Ettől függetlenül a dél-koreai vállalat papírjai meredek emelkedésbe kezdtek. A hasonló témájú, ám a Kia Motorshoz kötődő friss sajtóértesülésre szintén elaléltak a befektetők.

Hol, mikor, mennyit

A Donga Ilbo forrásokat nem megnevező anyaga szerint már csak a felek aláírására vár egy nagyszabású együttműködési program. Ennek keretében az Apple 4000 milliárd wont (nagyjából 3,6 milliárd dollárt) fektet be a közösen készítendő új elektromos járművek fejlesztésébe. A gyártás a Kia Motors jelenleg is üzemelő amerikai egységében történne, azaz Cupertino belföldön is jobban el tudja majd adni a projektet.

A tekintélyes múltú dél-koreai lap azt is tudni véli, hogy a felek 2024-ben tervezik az Apple autók piacra dobását, első körben 100 ezer darabos éves termelést célozva. Az értesülések alapján a két cég már a szerződés utolsó simításainál tart, amelyet két héten belül alá is írhatnak.

A sajtóban megjelent információkat sem az Apple, sem a koreai fél nem kívánta semmilyen formában kommentálni. Ez persze a befektetőket ismételten nem riasztotta vissza attól, hogy két marokra kezdjék felvásárolni a partnerként belengetett autógyártó részvényeit. A Kia Motors papírjai először körülbelül 15 százalékot drágultak, de később kicsit csillapodtak a kedélyek és "csak" 10 százalékos pluszban zárt a részvény.

Érdemes arra is kitérni, hogy az említett január eleji Hyundai-pletyka és a mostani értesülések között egyáltalán nincs szó komoly ellentmondásról. A Kia Motors legnagyobb részvényese ugyanis maga az ország első számú autógyártója, a Hyundai Motor Company. Az összefonódást erősíti, hogy a Kia pedig kisebb-nagyobb arányban résztulajdonos a Hyundai-csoport nagyjából 20 különböző vállalatában.

Régi téma

Cupertino esetleges autóipari belépőjéről nem ma kezdődtek a találgatások, ám az utóbbi időben érezhetően sűrűsödnek a témával kapcsolatos pletykák, értesülések. December végén mi is hírt adtunk a Reuters beszámolójáról, amely részletekkel szolgált a saját márkás tömegpiaci jármű kifejlesztését és gyártást célzó Apple-tervekről. Ezek szembe mennek a versenytársak, például az Alphabet-Waymo stratégiájával, amelynek fókuszában a sofőr nélkül működő robottaxi-flották állnak. Az Apple állítólag egy olyan forradalmi akkumulátor-dizájnban bízik, ami a gyártás költségeit és a járművek hatótávolságát is új szintre emelné.

A Reuters cikkét követően az egyik legjobban értesült Apple-specialistának tartott Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) elemzése látott napvilágot, amely szerint a legoptimistább verzió esetén is valamikor 2025 és 2027 között lehet számolni a piacra lépéssel, ám a legismertebb Cupertino-jós szerint reálisabb a 2028-tól kezdődő periódusra tenni az indulást. Ehhez képest a Kiával kapcsolatos friss értesülések lényegesen optimistább forgatókönyvvel számolnak.

Piaci hírek

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.