Az amerikai Moen annyira bízik gesztusvezérléses technológiájában, hogy a CES-en bemutatott új vízcsapjain már hagyományos kar vagy gomb sincs.

Bár az ezen a héten rendezett CES-t a koronavírus jelentette fenyegetés miatt a jelenlévő nagy nevű kiállítók és az időtartam tekintetében egyaránt szerényebbre szabták a pandémia előtt megszokott szinthez képest, ez nem jelenti azt, hogy a gyártók ne igyekeznének vadabbnál vadabb koncepciókkal, illetve kereskedelmi forgalmazásra alkalmas kész megoldásokkal felhívni magukra a figyelmet.

Utóbbiak sorát gazdagítja a többek között csaptelepekben, fürdőszobai szerelvényekben utazó Moen. A múlt század közepén alapított egyesült államokbeli vállalat igyekszik a technológiai lehetőségek maximális kihasználásával frissen tartani portfólióját, amire példa egy sor, okos funkciókkal rendelkező otthoni termék bevezetése az elmúlt évek alatt.  

Gesztusokkal, vagy éppen hanggal vezérelhető vízcsapot például már 2020 óta árul a cég, ám idén a fejlesztési irány egy fontos mérföldkőhöz ért. A CES-en promózott változatok egy részénél ugyanis teljesen elhagyták a víz kézi szabályozására ősidők óta használt elemeket, azaz nincs se gomb, se csavar, se kar.

Semmi tapizás!

A felhasználónak a Smart Faucet működtetéséhez elegendő a kezét megfelelő módon elhúznia a csapba épített szenzor előtt, hogy meginduljon a forró, a meleg, vagy éppen a hideg víz. Okos termék lévén természetesen nem maradhat el a működtetést támogató dedikált alkalmazás sem. A Smart Water App segítségével pontosan beállíthatjuk, nekünk milyen forró is legyen a forró víz, illetve összetettebb utasításokat is programozhatunk űrtechnikás csapunkhoz. 

Az új generáció természetesen tartalmazza a korábbi hasonló modellek eszközkészletét, többek között ide tartozik az Amazon Alexa és a Google Assistant képességeire támaszkodó hangvezérlés. Ezekkel a vendégek lenyűgözésére is alkalmas akciókra utasíthatjuk okos csapunk, például azzal, hogy pontosan egy bögrényi forró vizet rendelünk tőle a teánkhoz. A mennyiség és hőfok hangalapű szabályozása egyébként a konyhai munkálatokat is gördülékenyebbé teheti. 

A hagyományos kezelőgombok nélkül érkező csapok egyelőre két stílusban érhetők el, a frissített portfólió tagjai pedig áprilistól lesznek kaphatók. A technikának azonban ára is van: a legolcsóbb változat 675 dollárért, azaz közel 220 ezer forintért vihető majd haza.

Konzumer tech

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.