A világ egyik legnépesebb informatikai seregszemléjéként számon tartott kiállítást a szervezők a koronavírussal kapcsolatos kockázatok és problémák miatt kényszerülnek rövidebbre zárni.

Ezekben az órákban indul Los Angelesben a 2022-es CES, avagy hosszabb nevén, a Consumer Electronics Show. A nagy múltú rendezvény hagyományosan az újságíróknak szánt céges bemutatókkal kezdődik, a szélesebb közönség számára csak pár nappal később nyílnak meg a kapuk. Idén úgy volt, hogy az utóbbi január 5-től 8-ig fog tartani, ám a szervezők az omikron variáns jelentette kockázatok miatt múlt hét végén közölték, egy nappal lerövidítik a végfelhasználói infokommunikációs termékek, szolgáltatások körül forgó kiállítást.

Tavaly a rendezvényt kizárólag virtuális formában lehetett megtartani a tomboló pandémia miatt, így idén sokan várták a visszatérést a közvetlen kapcsolatfelvételre, személyes benyomások szerzésére sokkal alkalmasabb valós kiállítási térbe. Az élet (és a vírus) azonban felülírta az optimista forgatókönyveket.

Az egészségügyi kockázatokat a rendezvény szervezői alapból igyekeztek minimalizálni egy sor szigorú követelmény beiktatásával. Az idei CES-en csak beoltott, maszkot viselő személyek vehetnek részt, a résztvevőknek pedig a belépést megelőző napon készült gyorsteszttel is igazolniuk kell, hogy nem fertőzöttek. A helyszínen orvosi részleg is van, ahová az esetlegesen fellépő tünetekkel fordulhatnak a látogatók.

Lemondási hullám

A hivatalos kommunikáció alapján nincs összefüggés a két dolog között, azonban mindenképpen érdemes kitérni arra is, hogy 2021 utolsó heteiben egy sor komoly partner döntött úgy, hogy visszalép a helyszíni részvételtől. A teljesség igénye nélkül így határozott például az Amazon, a Google, az Intel, a Lenovo és a Meta (Facebook) is.

A szervezők azonban igyekeztek hangsúlyozni, hogy mindez nem tette üressé a helyszíni kiállítást, hiszen a lemondások ellenére több mint 2200 vállalat szerepel majd élőben. Csak az év utolsó két hetében 143 új partnerrel bővült a CES listája.

A nyers számok alapján valóban sikerülhetett kompenzálni a kiesőket, ám a távol maradó, húzónévként funkcionáló nagyvállalatok és az utolsó pillanatban időben negyedével megrövidített program miatt már a hivatalos nyitás előtt elmondható, hogy nem az idei CES lesz minden idők legsikeresebbje.

Konzumer tech

Mélyütést mér az online azonosításra a deepfake

Egy biztonsági vállalat kísérletében 10-ből 9 rendszer elhasalt a szakemberek manipulált felvételekkel végrehajtott tesztjén.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.