A videós oldal a lépést a fogyasztói szokásokkal magyarázza. Ha a néző bevállalja a dupla hirdetést, később kisebb eséllyel szakítják meg a műsort további reklámokkal.
Hirdetés
 

A YouTube számára mindenképpen örvendetes, ha a közönsége egyre több időt tölt a felrakott anyagok megnézésével. A túlságosan hosszú filmek esetében viszont csak úgy lehet pörgetni a reklámmegjelenítési számlálót, ha a tartalmat megszakítják egy rövid kereskedelmi szünettel. Ez utóbbi azonban meglehetősen érzékenyen érinti a felhasználókat, így ki kellett valamit találni, hogy a kecske is jól lakjon, és a káposztából is maradjon valami. A YouTube megváltó ötlete a kezdéskor kapott dupla dózis lett.

Két dózis egy helyen

A videomegosztónál természetesen folyamatosan szondázzák a közönség viselkedését, és a begyűjtött adatokból az látszik, hogy a nézők különösen finnyásak azokra a reklámelhelyezésekre, amelyek egy adott műsor kellős közepén rombolnak bele szó szerint a képbe. A felhasználók ilyenkor hajlamosak egyszerűen kikapcsolni a műsort, ami természetesen sem az anyagok készítőinek, sem a YouTube-nak nem túl jó hír. Nem túl meglepő módon a belső kísérletek azt mutatták, hogy kevesebb megszakítás hosszabb nézési időt, sőt jobb reklámmegtekintési statisztikákat jelent.

Reklámoknak viszont futnia kell, mert abból jön a bevétel. Ezért vezetik most be egyelőre tesztjelleggel a dupla hirdetéselhelyezést az anyagok előtt. Ha ilyen jön szembe, a felhasználó kattintással dönthet arról, hogy inkább átugorja a kettős terhelést, vagy bevállalja, és akkor kisebb eséllyel szakítják meg a mozizását később. Tehát nem arról van szó, hogy ezzel teljesen letudja a néző a hirdetéseket, mindössze kevesebbel találkozhat. A cég adatai szerint ez a csökkenés 40 százalékra tehető.

Az előzetes tesztek szerint a reklámok hatékonysága összességében nőtt is az újfajta elhelyezési rendszernek köszönhetően. A dupla hirdetésekkel egyelőre desktopon találkozhatnak majd a felhasználók, de a tervek szerint jövőre már mobil kijelzőkön és tévéképernyőkön is bevetik az új csodafegyvert.

Szokásokkal változó szolgáltatások

A YouTube-nál idén sem ez volt az első eset, amikor olyan módosítást hoztak, amely a megváltozott felhasználási szokásokra reagál. Alig néhány hete számoltunk be például arról, hogy külön tévéképernyőkre szabott megoldással rukkolt elő a hálózat. Ennek hátterében az a tendencia áll, miszerint az internetezők a jobb elérésnek és egyre többet tudó készülékeknek köszönhetően rászoktak arra, hogy nagyobb képernyőn, a kanapén heverészve böngésszék a videomegosztó kínálatát.  

Közösség & HR

Mit hozott a vállalatoknak az Oracle Database 19c?

A szakértő szerint az új kiadás néhány jellemzője az Oracle Database SE2 kivezetésére is utalhat. Dr. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) véleménye.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.