Az általában megbízható Apple-jósként funkcionáló Ming-Csi Kuo újabb részleteket osztott meg a régóta várt, de valószínűleg csak 2023-ban érkező speciális készülékről.

A hajlítható kijelzővel érkező iPhone-ok már 2016-ban is pletyka tárgyát képezték, amit csak tovább fűtött az, hogy egy évre rá az Apple egy hajtogatható telefonnal kapcsolatos szabadalmat jegyeztetett be. Kézzel fogható termék azonban azóta sem lett belőle, bár az utóbbi időben újra felmelegítette a sztorit több szivárogtatás.

Ott vagyunk már?

A legújabbak közé sorolható az almás ügyekben valóságos orákulumnak számító távol-keleti elemző, Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) befektetőknek írt feljegyzése, amelyből a MacRumors közölt részleteket. Eszerint az eszköz 8 hüvelykes, QHD+ flexibilis OLED kijelzővel érkezhet, minden bizonnyal két év múlva, azaz valamikor 2023-ban.

Kuo arról is ír, hogy az Apple eszköze a TPK ezüst nanoszálakra épülő érintési technológiát (silver nanowire touch solution) fogja használni, ami versenyelőnyt adhat a cégnek a piacon meglévő egyéb megoldásokhoz képest. Az elméletben többszörös hajlítást, vagy akár teljes felgörgetést is lehetővé tevő technológia további előnye az elemző szerint, hogy Cupertino egy másik termékében (HomePod) már ez teljesít szolgálatot, így annak tökéletesítése "éles körülmények" között történhet.

Az elemző annak ellenére nagyon nagy lehetőséget lát az Apple hajlítható telefonjaiban, hogy ezzel a megoldásával a cég messze nem az első lenne az egyelőre nem túl komoly piaci szegmensben. Kuo szerint a hajtogatható kijelzők elmossák az okostelefonok, a tabletek és a laptopok közti határvonalat. Ebből a keveredésből pedig az Apple emelkedhet ki majd igazi győztesként - állítja a Távol-Kelet egyik legtöbbet emlegetetett elemzője.

Rögtön kettő?

Legutóbb a témával január elején foglalkoztunk, amikor is a tajvani Economic Daily News arról adott hírt belső forrásokra alapozva, hogy a Foxconn üzemében már sikeresen lezajlottak az első termékállóságot vizsgáló tesztek. A gazdasági lap akkori cikke szerint rögtön két különböző kialakításon is dolgozik az Apple. Az egyikben a Samsung Galaxy Z Fliphez hasonló, vertikálisan hajló kijelző kap helyet, míg a másik két külön képernyővel érkezhet, amelyeket egymás mellé hajtva lehetne elérni a nagyobb képátlót.

Ráadásul a már említett 2017-es szabadalom után feltűnt egy újabb Apple-beadvány, ami némileg alátámasztja a tajvani lapértesüléseket. A múlt év végén elfogadott dokumentum egy összecsukható kijelzővel ellátott eszközt ír le, amelynél "az elektronikus eszköz házának első és második része csuklópánt segítségével csatlakoztatható".

A hajtogatható-hajlítható iPhone-okkal kapcsolatos spekulációk felerősödését jelzi az is, hogy tavaly nyáron a korábban androidos, mostanában pedig inkább apple-ös szivárogtatásairól ismert Jon Prosser arról twitterezett, majd nyilatkozott, hogy a közeljövőben duplakijelzős telefonok várhatók Cupertinótól.

Konzumer tech

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.