Sajtóértesülések szerint a Foxconn üzemében már sikeresen túlvannak az első strababíróságot vizsgáló teszteken is.

Egy esetleges almás hajtogatható mobilról már 2017-ben felreppentek az első pletykák, ám akkor még csak egy szabadalmi bejegyzés kapcsán. Utóbbiak jellemzője, hogy vagy évekkel később lesz belőlük valami, vagy éppen soha. Most viszont lényegesen konkrétabb információkat közölt a tajvani Economic Daily News.

Már gyurmázzák a jövőt

Az ázsiai gazdasági lap tűzhöz közelinek mondható, hiszen az Apple legjelentősebb szerződéses gyártópartnere nem más, mint a tajvani Foxconn. Az értesülések alapján utóbbi üzemében már sikeresen lezajlottak az első termékállóságot vizsgáló belső tesztek.

A cikk szerint rögtön két különböző kialakításon is dolgozik az Apple. Az egyikben a Samsung Galaxy Z Fliphez hasonló, vertikálisan hajló kijelző kap helyet, míg a másik két külön képernyővel érkezhet, amelyeket egymás mellé hajtva lehetne elérni a nagyobb képátlót.

Ezen kívül sok konkrétummal nem szolgál az anyag. A megjelenési dátummal kapcsolatban is meglehetősen óvatosan fogalmaznak az Economic Daily Newsnál, mivel azt vagy 2022 végére, vagy csak 2023-ra teszik. Hozzátéve, hogy ez is csak spekulációnak tekinthető egyelőre.

Egybevágó pletykák

A már említett 2017-es szabadalom után a napokban feltűnt egy újabb Apple- beadvány, ami némileg alátámasztja a tajvani lapértesüléseket. A múlt héten elfogadott dokumentum egy összecsukható kijelzővel ellátott eszközt ír le, amelynél "az elektronikus eszköz házának első és második része csuklópánt segítségével csatlakoztatható".

 

Szemléltető ábra a frissen elfogadott Apple-szabadalomból (forrás: uspto.gov)

 

A hajtogatható-hajlítható iPhone-okkal kapcsolatos spekulációk felerősödését jelzi az is, hogy tavaly nyáron a korábban androidos, mostanában pedig inkább Apple-ös szivárogtatásairól ismert Jon Prosser arról twitterezett, majd nyilatkozott, hogy a közeljövőben duplakijelzős telefonok várhatók Cupertinótól.

Persze az ilyesmikkel mindig érdemes óvatosan bánni, hiszen egy 2018-as szakértői elemzés már azt feltételezte, hogy 2020-ban debütálhat az Apple az első hajlítható kijelzős készülékével. És bár a tavalyi esztendőre rányomta a bélyegét a koronavírus, az szinte biztosra vehető, hogy nem ezért nem teljesedett be a 2018-as jóslat.

Konzumer tech

A zsarolóprogramoktól félnek a legjobban a biztonsági vezetők

A ransomware támadások mára vezető IT-biztonsági kockázattá váltak, az idén várhatóan még tovább növekszik az incidensek száma és a célpontok köre is.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.