A Vezető Informatikusok Szövetsége idén már huszadik alkalommal igyekszik megtalálni a szakma aktuálisan legkiválóbb képviselőjét.

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) legfontosabb szakmai elismerését, az Év CIO-ja díjat 2002 óta adják át, ám a cím a vállalati IT megváltozó helyzetére reagálva 2019-ben módosult, és azóta már nem CIO-t, hanem tágabb értelemben vett informatikai vezetőt keresnek.

Ennek szellemlében a hagyományos CIO pozícióban dolgozók mellett például technológiai fejlesztésért felelős vezetőket (CTO), innovációs vezetőket (CINO), digitalizációért felelős vezetőket (CDO), vállalati adatvagyon hasznosításáért felelős vezetőket (CDO), fejlesztési vezetőket (CRO), de akár olyan operatív vezetőket (COO) is lehet jelölni a díjra, akik egyben az informatika irányításáért felelnek.

A szervezet ugyanezen körből várják a jelöléseket a Braun Péter-díjra is. A VISZ történetének egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző díjat 2016 óta ítélik oda egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, de még 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek.

A díjra cégek, szakmai szervezetek, illetve a zsűri tagjai egyaránt jelölhetnek szakembereket. A jelöléshez rövid indoklást is kell csatolni. Az ajánlásokat a szervezet emailben várja június 30-áig a visztitkarsag@mvisz.hu címen.

Figyelem és elismerés

A pályázat célja továbbra is az, hogy felhívja a figyelmet az informatikai területekért felelős vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal ismerje el az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember munkáját.

A VISZ által felkért, szakmai szervezetek képviselőiből és újságírókból álló bíráló bizottság két körben választja ki a díjazottat. A június 30-ig beérkező ajánlásokból kialakítja a díjra esélyes informatikai vezetők egy szűkített körét, akiket felkér pályázati munka írására. A díjazottat a pályamunkák és a jelölteknek személyes meghallgatása alapján választja ki.
 

Fontos határidők

Jelölések leadásának határideje: 2021. június 30.
A jelöléseket emailben kell elküldeni a visztitkarsag@mvisz.hu címre.

A pályamunkák leadásának határideje: 2021. július 30.
A pályázat formai követelményeiről a pályamunka készítésére felkért jelöltek külön tájékoztatást kapnak.

A jelöltek meghallgatására a tervek szerint a 2021. augusztus 9-ével kezdődő héten kerül sor.


A pályamunkában az informatikai vezető ars poetica mellett ismertetni kell azokat az innovatív megoldásokat, melyeket a vállalatánál a jelölt irányításával vezettek be az elmúlt 1-3 évben, illetve ki kell térni arra is, hogy az innováció hogyan módosította a jelölt vezetői szerepét. Idén fontos bírálati szempont lesz, hogy a pályázónak hogyan sikerült szervezeténél kezelni a világjárvány miatt kialakult különleges helyzetet.

Az Év Informatikai Vezetője tavaly Johancsik Tibor, az OTP Csoport IT Divíziójának irányítója lett, míg a Braun Péter-díjat Both Andrásnak, az Idomsoft termékfejlesztési vezérigazgató-helyettesének ítélték oda.

Közösség & HR

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.