A WSJ szerint a kisebb tablet méretű eszközt félbehajtva teheti majd zsebre, akinek lesz rá 1500 dollárja.
Hirdetés
 

A hajlékony kijelzővel rendelkező telefonok koncepciójáról évek óta spekulálnak, tavaly pedig már arról szóltak a hírek, hogy akár 2017 végéig piacra kerülhet az első ilyen modell. Bár hajlított kijelző már létezik, a hajlítható eszközök legnagyobb kihívását az elektronikai komponensek rugalmasságában, a fizikai paraméterek változásának tűrésében határozták meg: olyan kialakításra van ugyanis szükség, ahol a hajtás vonalában nincsenek áramkörök, legfeljebb olyanok, amelyek kibírják a rendszeres fizikai igénybevételt.

Úgy tűnt, hogy az új dizájn iránt a Samsung is érdeklődik, legalábbis erre utaltak a társaság által benyújtott szabadalmak. Az előző nyáron aztán a dél-koreaiak bemutattak egy 9,1 hüvelykes, nyújtható és hajlítható OLED kijelzőt, novemberben pedig a vállalat technikai terméktámogatással foglalkozó egyik oldalán bukkant fel egy ismeretlen kódnevű termék. Közben egyes források az LG előrehaladott fejlesztéseiről beszéltek, kiemelve a kisebbik gyártó technológiai előnyét.

Első körben csak a presztízs számít

A Wall Street Journal most arról számolt be, hogy a Samsung a jövő év elején már valóban piacra dobja saját, hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonját. A termék prototípusa (amelyre házon belül a "Winner", vagyis "Győztes" munkanéven hivatkoznak) a lap bennfentes forrásai szerint inkább egy kisebb táblagépre hasonlít 7 hüvelykes képernyőjével. Ezt középen ketté lehet hajtani, mint egy pénztárcát – ilyenkor a külső felületén lévő kisebb kijelző és hátsó kamera lép működésbe.

Bár az eszköz vastagsága ilyen állapotban meghaladja a manapság futó csúcstelefonokét, ez a tényleg pengevékonyra szabott eszközök méreteiből kiindulva valószínűleg nem jelent majd különösebb gondot. A WSJ 1500 dollárra lövi be a mindenhol csak Galaxy X-ként emlegetett készülék legalacsonyabb árát, amivel messze a Samsung legdrágább ilyen terméke lesz: összehasonlításképpen, a jelenleg legtöbbe kerülő modell, a Galaxy Note 8 is már megvásárolható 960 dollárért.

A beszámoló azt is valószínűsíti, hogy az új hi-tech eszköz piaci bevezetésekor a Samsung azt a jól bevált módszert követi majd, ami a korábbiakban többször is sikeresnek bizonyult, vagyis első körben földrajzilag és volumenében is korlátozza a szállításokat. Az első félbehajtható kijelzős okostelefontól még senki nem várja, hogy eladási rekordokat döntsön. A Samsung célja a WSJ szerint az, hogy az első olyan gyártó legyen, aki kijön ezzel megoldással. Az új dizájnt ugyanis nyugodtan tekinthetjük az elmúlt évek leglátványosabb mobilos fejlesztésének.

Konzumer tech

Ami etikus hekkeléssel sikerül, az a kiberbűnözőknek is működhet

Kémappokkal fertőzték meg Google Assistantot és az Alexát. A két cég javította a kihasznált hibát, de...
 
Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.