A WSJ szerint a kisebb tablet méretű eszközt félbehajtva teheti majd zsebre, akinek lesz rá 1500 dollárja.
Hirdetés
 

A hajlékony kijelzővel rendelkező telefonok koncepciójáról évek óta spekulálnak, tavaly pedig már arról szóltak a hírek, hogy akár 2017 végéig piacra kerülhet az első ilyen modell. Bár hajlított kijelző már létezik, a hajlítható eszközök legnagyobb kihívását az elektronikai komponensek rugalmasságában, a fizikai paraméterek változásának tűrésében határozták meg: olyan kialakításra van ugyanis szükség, ahol a hajtás vonalában nincsenek áramkörök, legfeljebb olyanok, amelyek kibírják a rendszeres fizikai igénybevételt.

Úgy tűnt, hogy az új dizájn iránt a Samsung is érdeklődik, legalábbis erre utaltak a társaság által benyújtott szabadalmak. Az előző nyáron aztán a dél-koreaiak bemutattak egy 9,1 hüvelykes, nyújtható és hajlítható OLED kijelzőt, novemberben pedig a vállalat technikai terméktámogatással foglalkozó egyik oldalán bukkant fel egy ismeretlen kódnevű termék. Közben egyes források az LG előrehaladott fejlesztéseiről beszéltek, kiemelve a kisebbik gyártó technológiai előnyét.

Első körben csak a presztízs számít

A Wall Street Journal most arról számolt be, hogy a Samsung a jövő év elején már valóban piacra dobja saját, hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonját. A termék prototípusa (amelyre házon belül a "Winner", vagyis "Győztes" munkanéven hivatkoznak) a lap bennfentes forrásai szerint inkább egy kisebb táblagépre hasonlít 7 hüvelykes képernyőjével. Ezt középen ketté lehet hajtani, mint egy pénztárcát – ilyenkor a külső felületén lévő kisebb kijelző és hátsó kamera lép működésbe.

Bár az eszköz vastagsága ilyen állapotban meghaladja a manapság futó csúcstelefonokét, ez a tényleg pengevékonyra szabott eszközök méreteiből kiindulva valószínűleg nem jelent majd különösebb gondot. A WSJ 1500 dollárra lövi be a mindenhol csak Galaxy X-ként emlegetett készülék legalacsonyabb árát, amivel messze a Samsung legdrágább ilyen terméke lesz: összehasonlításképpen, a jelenleg legtöbbe kerülő modell, a Galaxy Note 8 is már megvásárolható 960 dollárért.

A beszámoló azt is valószínűsíti, hogy az új hi-tech eszköz piaci bevezetésekor a Samsung azt a jól bevált módszert követi majd, ami a korábbiakban többször is sikeresnek bizonyult, vagyis első körben földrajzilag és volumenében is korlátozza a szállításokat. Az első félbehajtható kijelzős okostelefontól még senki nem várja, hogy eladási rekordokat döntsön. A Samsung célja a WSJ szerint az, hogy az első olyan gyártó legyen, aki kijön ezzel megoldással. Az új dizájnt ugyanis nyugodtan tekinthetjük az elmúlt évek leglátványosabb mobilos fejlesztésének.

Konzumer tech

Döbbenet: a Facebookról megint elszivárgott némi személyes adat

A közösségi oldalnak megint nem sikerült összehangolni a saját házirendjét a saját alkalmazásprogramozási eszközeivel, és sokadszor is olyan fejlesztőknek biztosított hozzáférést a felhasználói adatokhoz, akiknek nem kellett volna. Aggodalomra semmi ok, a Facebook eddiginél is keményebb munkája eredményes lesz.
 
Hirdetés

Ez az igazi versenyelőny a turizmusban

A koronavírus-járvány miatt visszaesett vendégforgalom lehetőséget is rejt magában. A szállodaipar korán ébredő szereplői a jövőbe fektetve informatikai fejlesztésekkel tehetik vonzóbbá és biztonságosabbá szolgáltatásaikat.

Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Hirdetés

Hatékonyabb kommunikáció Magyarország legforgalmasabb vasútvonalain

Sikeresen befejeződött a magyarországi GSM-R hálózat kiépítésének első fázisa.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.