A partner ebben az autonóm vezetési technológiát fejlesztő Mobileye lesz, amelyet nemrég vásárolt fel az Intel. A startup egy nagypályás autógyártóval viheti el a jövőt a Közel-Keletre.

Előrejelzések szerint a mobility-as-a-service piac, azaz azok a szolgáltatások, amelyekkel igény szerint gurulhatunk, vagy éppen repülhetünk el a megfelelő időben a megfelelő helyre, néhány évtizeden belül a világ egyik legzsírosabb üzletévé fejlődik. Nem csoda, hogy erre a paradicsomi időszakra igyekszik minél több cég a lehető legjobb pozícióba kormányozni magát. Mivel a fejlesztések drágák és a szükséges know-how rendkívül szerteágazó, ezért természetszerűleg alakulnak ki a különböző szövetségek és partnerségek. Egy ilyenre hoz példát most a német autógyártó és az izraeli startup közös projektje. 

Önjáró népautók

A Volkswagen és az Intel által tavaly felvásárolt Mobileye önvezető autós szolgáltatás bevezetését jelentette be. Az Izraelben jövőre beinduló programhoz a német konszern adja a járműveket, míg az autonóm vezetéshez szükséges megoldásokat a Mobileye biztosítja. A projekt harmadik szereplője egy ottani autóimportőr cég lesz, amely a flotta menedzseléséért és az üzemeltetésért felel majd. A tervek szerint a csomagot 2022-re már több városban futó, teljesen kiforrott kereskedelmi termékké gyúrják.

A kizárólag elektromos autókból álló robottaxik elterjesztését az izraeli kormány is támogatja a New Mobility néven induló szolgáltatást és a mögötte álló vegyesvállalatot. Ez nem csupán a megfelelő szabályozói környezet biztosításában merülhet ki (bár kétségtelen, hogy ez alapvető fontosságú az ilyen ötletek tényleges megvalósításához), de az állami szervek közlekedési adatok megosztásával is hozzájárulnak majd a minél gördülékenyebb ügymenethez.

Jól haladnak

A Volkswagen kétségtelenül erős partnert választott magának, hiszen a Mobileye idén nyáron már előrukkolt a 4-es szintű autonóm vezetésre képes technológiájával, amely magában foglalja a szenzorokat és az irányításért felelős szoftveres környezetet is.

Az önvezető autózás elméleti skálája 0-tól 5-ig terjed, ahol a legmagasabb szintet a bárhol, bármilyen körülmények között önállóan elboldoguló robotjármű áll. Az izraeliek ettől már csak egyetlen lépésre vannak, hiszen autóik meghatározott területen már képesek mindenféle humán beavatkozás nélkül közlekedni.

Másokkal is beszél a VW

A fenti projekt mellett a Volkswagennél továbbra is keresik a különböző együttműködéseket másokkal, annak érdekében, hogy a piac mihamarabb kereskedelmi érettségűvé váljon. Ehhez például nem ártana, ha létezne iparági szabvány, amely technológiai, jogi és egyéb témákban is iránymutatást adhatna a fejlesztők számára. Lapértesülések szerint ennek érdekében a német konszern egy iparági szövetséget alakítana az önvezető autókkal kapcsolatos technológiák nemzetközi szabványainak lefektetésére, amiről intenzív tárgyalásokat folytat több mint egy tucat lehetséges közreműködővel, köztük más autógyártókkal is.

Cloud & big data

A cloudos játékból sem maradhat ki a Facebook

A közösségi óriás is beszáll a streamelt játékok piacára. Tanulva egyes korábbi próbálkozók hibájából, a Facebook óvatosan indít.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.