A Withings felvásárlásával az egészségügy és az IoT kerül fókuszba a finneknél.

Azt talán nem mondhatnánk, hogy a világ az év minden egyes percében a Nokia mobilos visszatérésére vár, de tény, hogy a vállalat erre az évre ígérte az új készülékeket. A mai bejelentés azonban egy teljesen új területre irányítja a figyelmet, ami akkor is érdekes lehet a jövőre nézve, ha az elköltött összeg nem jár milliárdos magasságokban.

170 milliós beszerzés

A Nokia hivatalos közleménye szerint egyezséget kötött a Withings vezetőségével arról, hogy 170 millió euró készpénz ellenében megvásárolják a céget. Az üzlet várhatóan 2016 harmadik negyedévének elején zárul le, a szerzemény pedig várhatóan megtartja entitását, viszont a Nokia Technologies divízióba tagozódik be.

A Whithingst 2008-ban alapította Eric Carreel és Cedric Hutchings, a cég központja Franciaországban található és jelenleg 200 alkalmazottat foglalkoztatnak. A fejlesztések azonban Párizson kívül nemzetközi szinten is zajlanak, így az Egyesült Államokban, és Hongkongban is üzemeltetnek irodákat.

Withings Home

A Whithings neve a vásárlók számára elsősorban a letisztult, elegáns dizájnnak bíró okosórák miatt lehet ismerős, de ezen kívül egy sor, egészséggel, sporttal összefüggő termékkel is rendelkeznek. Az órákon kívül okosmérleget, vérnyomásmérőt, fitnesz karkötőt is fejlesztenek, amelyek közös vonása, hogy mobillal, illetve a megfelelő alkalmazásokkal vezérelhetők, az adatok automatikusan szinkronizálhatók. Vagy ott van a Withings Home, a HD kamerás otthonfigyelő rendszer, ami a beépített szenzorral a levegő minőségét is figyeli.

Erősítenének IoT-ben

Ez a csomag kapóra jön a Nokiának, legalábbis Rajeev Suri CEO szavai ezt támasztják alá. A vezető úgy fogalmaz, hogy a Nokia ezzel a lépéssel egyrészt megerősíti pozícióját az egyre gyorsabban fejlődő IoT piacon, másrészt olyan területen teszi mindezt, ami hatalmas jelentőséggel fog bírni gazdasági és az emberek életminősége szempontjából egyaránt.

Az utóbbi évek hírei alapján a Nokia jól sáfárkodik értékeivel és termékeivel. A mobilos üzletág eladása után tavaly történt egy másik komolyabb üzlet, amely során a Here Maps térkép részleget adták el német autógyártóknak 2,5 milliárd euró körüli összegért. A Withings képbe kerülésével a Nokia egy új területet szeretne meghódítani, ami a 360 fokos képet és videót rögzítő OZO kamerához, illetve az ahhoz kapcsolódó törekvéshez hasonlítható a legjobban.

Mobilitás

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.