Startup vízum bevezetését tervezi Nagy-Britannia – jelentette be Sajid Javid belügyminiszter.

A Brexit után sem akar lemaradni a globális technológiai versenyben az Egyesült Királyság. Sajid Javid belügyminiszter a londoni Tech Weeken jelentette be, hogy különleges vízumot biztosítanak a britek azoknak a személyeknek, akik az Egyesült Királyságban szeretnének vállalkozást indítani.

Sarokig tárt kapu szűrőkkel

A cél nagyon egyszerű: új és vonzó csatornát nyitni a tehetséges vállalkozók előtt azzal, hogy külföldiként is minél egyszerűbben és gyorsabban tudjanak vállalkozást indítani a szigetországban. Már létezik hasonló jellegű beutazási engedély, de az elképzelés szerint az új vízum azt is kiváltaná. Az életképes startupok ugyanis munkahelyet teremtenek, és ösztönzik a gazdasági növekedést.

A rendszerbe komoly szűrőket is beépítenek. Ugyanis a vízum megszerzésének feltétele a felsőfokú végzettség, vagy egy olyan támogató – vállalkozás esetében ez lehet akár egy akcelerátor is –, amely validálja az adott vállalkozás üzleti elképzeléseit.

A programot hozzáillesztik egyéb tehetségvonzó programokhoz, illetve az azokat támogató vízumrendszerhez. A belügyminiszter arról is beszélt, hogy a kivételes tehetségeknek biztosított éves vízumkeretet is a duplájára emelik, így hamarosan kétezren kaphatják meg ezt a lehetőséget. A programot 2019-től indítanák.

Eddig is támogatták a befektetéseket

Az Egyesült Királyság eddig biztosított különleges vízumot tehetségeknek. Az ún. Tier 1-es vízumokra vállalkozók (legalább 200 ezer font befektetés), különleges tehetségek (a tudományterületükön kiemelkedőt alkottak), magasan képzett szakemberek és művészek, valamint befektetők (2 millió font befektetés).

London fogadókészségét a magyar startupok is érezhették. Az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége is aktívan bekapcsolódott abba, hogy innovatív megoldásokat fejlesztő vállalkozások kerüljenek be az elsősorban londi startup-világ körforgásába.

Az akkori nagykövet, Jonathan Knott, aki 2015-ig töltötte be a posztot, azzal ecsetelte lapunknak az Egyesült Királyság vállalkozástámogató szemléletét, hogy a szigetországban a legegyszerűbb vállalkozni. A cégalapítás gyors, a költsége jelképes, és kockázati befektetőből sincs hiány.

A nagykövetség és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) idén újabb kampányt indított, most már kifejezetten a Brexitre való felkészülés jegyében.

Piaci hírek

Alexa lesz az új szobapincér a Marriott szállodákban

A Marriott International az Amazon okoshangszórójával akarja növelni a vendégélményt.
 

Nyakunkon a negyedik ipari forradalom »

Már nem az automatizáció, hanem a tömeges testre szabhatóság a legújabb trend a gyártás területén. Az átállás azonban nem megy zökkenők nélkül.

Hirdetés - hybridIT BLOG »
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.