A hiperkonvergens infrastruktúrák úgy biztosítják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, hogy a bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízni. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A hiperkonvergens megoldások az infrastruktúrákról hagyományosabban gondolkozók számára is új megközelítést hoznak. A bizalmas adatokat nem kell külső szolgáltatóra bízniuk, miközben megkaphatják a felhő gyorsaságát és rugalmasságát, mivel a HCI (Hyper-Converged Infrastructure) szinte végtelen számú szoftveralkalmazással bővíthető, a különféle iparági igényeknek megfelelően, sőt különleges IT-tudásra sincs szükség az üzemeltetéshez vagy a menedzseléshez. A Cisco Hyperflex all-in-one megoldásába pedig már multi-cloud platformok is integrálhatók.

A digitalizáció korában a vállalatoknak nagyobb sebességre kell kapcsolniuk az üzleti igényekre való reagálásban és az új technológiák bevezetésében. Ma már nincs idő összehívni IT-csapatokat és a szegmentált informatikai területek különféle megoldásait összehangolni, arra stratégiát építeni, mert az addigra felmerült igény már rég elavulttá válik. A felhő és mobil megoldások világában minden egy kattintással működik. A Cisco Hyperflex a felhő gyorsaságát, könnyen kezelhetőségét és flexibilitását nyújtja on-premise.

A piaci, illetve szakmai igények változását az adatközponti megoldásoknak is le kell követniük. A megfelelő infrastruktúra kiválasztásakor emiatt fontos, hogy az bővíthető legyen, megfelelő kapacitással és tárhellyel rendelkezzen, de egy kis- vagy középvállalat esetében az is fontos, hogy mindezt "egy dobozban" kaphassák meg, és aztán egyszerűen tudják kezelni. Erre fejlesztették ki a hiperkonvergens megoldásokat.

A HCI, illetve a szoftver-vezérelt infrastruktúrák egyre gyorsabb ütemben fejlődnek és egyre szélesebb körben képesek lefedni a különféle üzleti igényeket. A Gartner jelentése szerint a hiperkonvergens megoldások piaci értéke 2019-re várhatóan eléri majd az 5 milliárd dollárt.

4 érv a hiperkonvergencia mellett

1. Végponttól végpontig terjedő automatizáció, beleértve a hálózatokat is! A HCI infrastruktúrák a jövő új, meghatározó vállalati technológiáját képviselik. Számos hiperkonvergens megoldás létezik már a piacon, azonban a legtöbbjük nem tartalmaz egy nagyon is fontos elemet: a hálózati komponenst. A Cisco Hyperflex viszont egységként kezeli a szerver-tárhely-hálózat hármasát. Ezek együttes végponttól végpontig terjedő automatizációja révén a telepítés csupán néhány percet vesz igénybe.

"A hiperkonvergens infrastruktúra számunkra nemcsak a szervert és a tárhelyet tartalmazza, hanem a hálózatot is, hiszen ettől lesz kerek egész, jól működő megoldás, amire aztán szoftveres oldalon szabadon és biztonságosan az ügyfelek a saját iparági igényeiknek megfelelően. Ezzel egyedülálló megoldást nyújtunk a piacon" – mondta Strausz János, a Cisco adatközponti megoldások értékesítési vezetője.

A hálózati elem későbbi hozzáadása több idő- és költség ráfordítást jelenthet, illetve a skálázhatóságot is befolyásolhatja. Emellett a legtöbb HCI megoldás merev architektúrákkal rendelkezik, ami további memória, tárhely és számítási kapacitás bevonására kényszerítheti a vállalatokat, ez pedig kihasználatlan adattárolók létrejöttéhez vezet. Vagyis pont szembe megy a hiperkonvergencia által ígért rugalmas adatfeldolgozással és alkalmazáshasználattal.

2. Egységes menedzsment minden folyamatra. Mi értelme egy komplexen felszerelt rendszer kialakításának, ha nem tudjuk rendesen kezelni és mindig a használati útmutatóhoz kell fordulnunk? A Cisco adatközponti megoldásai az egyszerűséget tartják szem előtt. A Cisco UCS Director megoldásával egyszerűen kezelhető az infrastruktúra, a felhasználók könnyedén tudják konfigurálni, menedzselni és monitorozni a Cisco és a más gyártóktól származó komponenseket egyaránt anélkül, hogy további technológiai elemeket kellene beemelniük a rendszerbe. A fizikai és virtuális környezetek egyetlen intuitív platformon kezelhetők.

3. Függetlenül skálázható erőforrások. A Cisco Hyperflex magas szintű skálázhatóságot biztosít a szerver, a tárhely és a hálózati erőforrások számára egyetlen nagy teljesítményű platformon. A skálázás pedig a szoftveres és hálózati konfigurációs beállítások bármilyen módosítása, változtatása nélkül megvalósítható.

4. Együtt a multi-cloud és a hiperkonvergens infrastruktúra. A Cisco Intent Based Data Center portfóliójának részeként a Cisco HX 3.5 verziója [.PDF] olyan infrastruktúrát biztosít, amelyre könnyedén telepíthetők különféle multi-cloud környezetek. A 3. generáció All Flash és Hybrid (Flash + HDD) változatban is elérhető, megfelelve a különböző műszaki igényeknek és költségkereteknek.

A Hyperflex 3.5 többszintű infrastruktúra-támogatást biztosít, a végpontoktól a virtuális gépeken (Virtual Machines – VM) vagy virtuális hibrideken át (VSI, VDI) a kiegészítő számítási csomópontokig, az All Flash pedig az üzemkritikus alkalmazásokat is támogatja (Oracle, SQL, SAP, Microsoft Exchange, Splunk).

A Cisco Hyperflex infrastruktúrája ingyenes demóban kipróbálható, amelyben szakértő segíti a lehetőségek személyes felfedezését. A Cisco Hyperflex webináriumból pedig még többet megtudhat a megoldás használatáról.

Cloud & big data

Megelőzte magát az új Raspberry Pi

A 4 Model B-t ugyanis 2020-ra ígérték. Erős processzor, maximum 4 gigabájt memória és egy sor kiegészítő jött az új modellel.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.

a melléklet támogatója a BalaSys

Hirdetés

Hogyan védekezzünk a rendszergazdai azonosító lopása ellen?

Előző cikkeinkben áttekintettük, hogy mik a kiemelt felhasználói azonosítólopás (privileged identity theft) tipikus módszerei, és miért jelent ez a támadási forma óriási veszélyt a vállalatok adatvagyonára. Mostani cikkünkben bemutatjuk milyen megoldások léteznek a védekezésre.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.