Mindent megpróbálnak, hogy feldobják az unalmas meetingeket, ez lett belőle. Az új avatárok virtuális állatfigurája visszaadja a felhasználó fejmozgását és arckifejezését is.

Hála a Zoom új funkciójának, a felhasználók egy általuk választott rajzfilmállatra cserélhetik le magukat a videohívások közben. A máshonnan, így az iPhone-okról is ismerős funkciónak ebben az esetben az ad jelentőséget, hogy a zoomos hívások különböző plaftormok között is működnek, így a Windowst, a macOS vagy az iOS alatt, bár az Androidon éppenséggel nem. A társaság hivatalos blogja azt írja, hogy a Zoom Meetings és Zoom Webinar szolgáltatásokban az avatárok a résztvevők fejmozgását és az arckifejezését is visszaadják, és szerintük szórakoztatóbbá teszik a meetingeket vagy webináriumokat.

A funkció célja egy olyan környezetben enyhítené a videós megbeszélések unalmát, ahol az emberek már bejárnak dolgozni, de még mindig az online konferenciákra hagyatkoznak, amikor otthonról végzik a munkájukat. A hibrid modellre egyébként mindenki igyekszik ráállni, a Microsoft például a Teams alkalmazásban összpontosít az olyan vállalati forgatókönyvekre, mint amilyenek mondjuk az üzleti prezentációk a PowerPoint és Teams segítségével. A beszélő nyúl ehhez képest nyilván egy másik iskolát képvisel.
 


A Zoom a jelek szerint tisztában van azokkal az adatvédelmi problémákkal, amelyeket a felhasználóknak is érdemes figyelembe venniük: az avatárok alkalmazása élő képek rögzítésével és feldolgozásával jár. A szolgáltató ezzel kapcsolatban mindenkit megnyugtat, hogy azok nem hagyják el az eszközöket, és a rendszer nem tárolja és vagy küldi el a Zoom szervereire a képeket, nem használ arcfelismerő technológiákat, és nem azonosítja a hívások résztvevőit. Azt pedig, hogy mégis mi értelme van a dolognak, ugyanebben a bejegyzésben magyarázza el.

Valami nagyon kellene, bár nem biztos, hogy pont ez

2023-as első pénzügyi negyedévére vonatkozóan a Zoom legutóbb gyenge kilátásokat festett, legalábbis a világjárvány kezdetekor tapasztalt villámgyors ​​növekedéshez képest. A vállalat vezető piaci pozíciójának megőrzése és javítására akkor azt ígérte, hogy új felhő alapú technológiákkal gazdagítja majd platformján az ügyfélélményt, ami a növekedés hajtóereje lesz. Nem tudni, hogy a nyulas avatárokat ezek közé sorolja-e, mindenesetre a funkciót már birtokba vehetik a Zoom asztali kliensek és mobil appok (5.10.0 és későbbi verziókban) felhasználói.

Ahogy az mára egyértelműv, a kampányszerűen bevezetett távmunka csak ideig-óráig működött hatékonyan, de egyáltalán nem egyszerű dolog a következő szint, a hibrid munkavégzéshez szükséges optimális környezetek és folyamatok kialakítása. A Cisco Hybrid Work Index jelentése arra is kitér, hogy a meetingeken meglepően sokan töltenek sok időt némaságba burkolózva, az aktivitás ilyen fokú hiánya pedig arra utal, hogy az együttműködési eszközök szélesebb körét kellene a dolgozók rendelkezésére bocsátani.

Mobilitás

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.