A pandémia egyik legnagyobb nyerteseként számontartott videokonferencia- szolgáltató kiváló pénzügyi évet zárt, a befektetők azonban továbbra is elvárnák tőle a rakétázást.

A Zoom Video Communications hétfőn a vártnál jobb negyedik negyedéves pénzügyi eredményeket tett közzé, a vállalatrészvényárfolyama mégis lefelé indult a 2023-as első pénzügyi negyedévre vonatkozó gyenge kilátások miatt. Ezek ugyanis szükségszerűen elhalványulnak a világjárvány kezdetekor tapasztalt villámgyors ​​növekedéshez képest, még akkor is, ha közben a Zoom egyre érettebbé válik, és egyre inkább a nagyobb, vállalati ügyfeleket célozza.

A legutóbbi negyedév teljes bevétele egyébként már meghaladta az 1 milliárd dollárt volt, ami 21 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A teljes 2022-es pénzügyi évben pedig közel 4,1 milliárd dollárt termeltek, több mint másfélszer annyit, mint az előző tizenkét hónapban. A Zoom papírjai ehhez képest a hétfői 134 dollárral szemben már csak 117 dolláron állnak, miközben 2020 végén ennek majdnem a négyszereséért is forogtak.

Szépen gyülekeznek a fizető ügyfelek

A mostani beszámolóból kiderült, hogy a társaságnak már több mint 2700 olyan nagyvállalati ügyfele van, amelyik a következő évben legalább 100 ezer dollárt fog otthagyni a Zoomnál, ami kétharmadával magasabb a tavaly ilyenkor jelentett mennyiségnél. A Zoom összességében már 191 ezer vállalati ügyféllel rendelkezik, akikből az új pénzügyi év végéig várhatóan 130 százalékkal több bevételt húzhat a 2022-es időszakhoz viszonyítva.

A Zoom az üzleti felhasználásban ezen felül is szépen menetel: a friss közleményből kiderül, hogy a legalább 10 főt foglalkoztató céges ügyfeleinek száma átlépte a félmilliós küszöböt. Mindezt azonban 9 százalékos éves növekedéssel érte el, ami a jelek szerint már csak araszolás volt az elkényeztetett befektetők szemében, nem beszélve például a Five9 online ügyfélszolgálati platformjának kútba esett felvásárlásáról.

Részletek a Zoom közleményében »

Piaci hírek

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.