Lapértesülések szerint a terméket fejlesztő csapat aggódik, hogy egyelőre túl kiforratlan a technológia, ám Tim Cook döntése értelmében így is piacra kerülhet a kevert valóságot megjelenítő fejfedő.

Hosszú évek óta húzódik az Apple első headsetjének megjelenése, de az utóbbi hónapokban már szinte biztosnak tűnt, hogy az idei első félévben bemutatkozhat a virtuális- és kiterjesztett valóság megjelenítésére egyaránt alkalmas modell első generációja. Ha ez valóban így lesz, akkor az a jelek szerint a felső vezetés kifejezett erőltetésére történik - adta hírül a Financial Times.

A lap informátorokra hivatkozva arról ír, hogy a kevert valóságot biztosító headset bevezetésének időzítése komoly vitákat váltott ki Cupertinóban. A termék megalkotásával megbízott ipari formatervezői gárda úgy látja, az eszköz jelenlegi állapotában nem alkalmas a piacra lépésre. A csapat szerint érdemesebb lenne kivárni, amíg a fejlesztés eljut egy jól működő, könnyű AR-szemüveg előállításáig, és csak ezt követően elindítani az összetettebb vonalat.

A projektben érintett másik team pedig állítólag a termék egy korábbi változatának "felmelegítése" mellett kardoskodott. Ez egy kizárólag virtuális valóságot használó síszemüveg-szerű megoldást jelentene, amivel a felhasználók 3D-s videókat nézhetnének, interaktív edzéseken vehetnének részt, vagy éppen FaceTime-hívásokat folytathatnának virtuális avatarok közreműködésével.

Tim Cook vezérigazgató azonban kollégája, Jeff Williams operációs főnök mellé állt, és lesöpörte az asztalról az alternatív lehetőségeket. A menedzsment kívánságának megfelelően így még az idén érkezik az első generációs vegyes valóságot használó headset.

Inkább a tartalomhoz a forma, mint a formához a tartalom

A fentebbi fejlemények alapján a cég legendás dizájnfőnőkének 2019-es távozása után némileg megváltoztak a termékfejlesztés súlypontjai az Apple-nél. Jony Ive ideje alatt ugyanis gyakorlatilag mindent a dizájnerek által felvázolt konepciónak rendeltek alá, és a mérnökök feladata ezeknek az álmoknak a gyakorlati megvalósítása volt. A Tim Cook-érában azonban láthatóan mindez lassan az ellenkezőjére fordult, ami egyébként egyfajta magyarázata is lehet annak, miért "lépett le" Ive.

Az viszont biztos, hogy a hírek szerint 3000 dolláros áron érkező headset kulcsfontosságúnak ígérkezik a cég életében, mivel Cupertino hosszú idő után debütálhat egy számára teljesen új termékkategóriában. A vezérigazgatói "örökség" szempontjából szintén kiemelt projektről van szó, hiszen a becslések szerint hét éve készülő headset lesz az első olyan eszköz, amit már teljes egészében a céget a csillagokba repítő Steve Jobs halála után fejlesztettek.

Konzumer tech

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.